Utorok 23. 04. 2024 18:35:25 | Meniny má Vojtech

ANKETA SP 21: V Bytči na námestí bude na Silvestra diskotéka. Ohňostroj nie! Súhlasíte?

Tradičný novoročný ohňostroj tento rok v Bytči nebude. Rozhodli o tom poslanci mestského zastupiteľstva. Namiesto toho mesto pozýva občanov na spoločne strávený Silvester 2022 na námestí s diskotékou. Stánky s punčom budú otvorené. Súhlasíte s rozhodnutím samosprávy? Hlasovať môžete v ankete SP 21 na konci článku. FOTO: autor

Michal Filek|29. december 2022|11:09:40

„Mesto Bytča vás pozýva v sobotu 31.12.2022 na spoločne strávený SILVESTER 2022 a pozdrav NOVÉMU ROKU 2023 na Námestie SR v Bytči. Na programe je od 22:00 hod. silvestrovská diskotéka. Stánky s punčom budú otvorené. Novoročný ohňostroj mestským zastupiteľstvom nebol schválený,“ informuje mesto na svojom Facebooku.

Zrušenie novoročného ohňostroja, ktorý v Bytči na námestí každoročne odpaľovali pol hodinu po polnoci 1. januára, niektorých nepotešilo, ale viacero ľudí sa s rozhodnutím poslancov stotožnilo.

„Toto už mali dávno zrušiť a peniaze použiť na potravu pre zvieratká, psov, mačky aj vtáčiky. Dosť, že dorastajúca mládež hádže petardy priamo ľuďom pod nohy a ujde sa schovať. Sú ľudia chorí, aj na srdce, a im to môže spôsobiť kolaps. Aj malé deti sa zľaknú. Psy ani nehovorím, ako sa veľmi boja. Som za zákaz predaja petárd,“ reagovala v komentári pani Anna.

Na silvestrovský ohňostroj tento rok pri schvaľovaní rozpočtu poslanci nevyčlenili peniaze. Peter Weber ich priamo vyzval, aby financie použili radšej na podporu športujúcej mládeže. Podporili ho Martin Kulíšek, aj Jozef Úradník.

Primátor Miroslav Minárčik tlmočil aj názory ľudí, ktorí sa po pandemických rokoch na ohňostroj a stretnutie na námestí tešia. Povedal, že ak nebude ohňostroj, mesto by mohlo pre obyvateľov zabezpečiť večer na námestí kultúrny program. Tento názor podporil aj poslanec Branislav Šušolík.

Stotožnili sa s ním aj poslanci v hlasovaní. A tak v Bytči tento rok bude na námestí SR od 22.00 diskotéka.


Súvisiaci článok
Mestá v Žilinskom kraji sa vyzdobili vianočne: Atmosféra v Bytči (VIDEO + FOTO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť