Štvrtok 19. 09. 2024 12:55:06 | Meniny má Konštantín

Stromček z 315 kníh. Mesto Martin získalo slovenský rekord!

Knižný vianočný stromček na Mestskom úrade v Martine je oficiálne držiteľom slovenského rekordu. Foto: ilustračné / Freepik.com

Juliana Krčulová|25. december 2022|12:22:41


Súvisiaci článok
Tradícia stromčeka je nemecká a prvý elektricky osvetlený bol v USA
Čítajte viac >

Návštevníci mestského úradu si od pondelka 19. decembra 2022 mohli vo vstupnej hale všimnúť nezvyčajný vianočný stromček postavený z kníh. Tento dobrý nápad sa dnes pýši titulom najväčší vianočný stromček postavený z kníh na Slovensku.

„Na vykúzlenie úsmevu na tvári niekedy stačí naozaj málo – jeden dobrý nápad. A týmto tento nový vianočný stromček rozhodne je. Verím, že nielen poteší, ale aj inšpiruje pri výbere vianočného darčeka,“ povedal primátor mesta Martin, Ján Danko.

Image.jpeg Foto: Mesto Martin

Stromček je zložený z 315 kníh rozličných žánrov a veľkostí a meria 125 centimetrov. Jeho autormi sú samotní zamestnanci mesta na čele s viceprimátorom Stanislavom Thomkom:

„Úprimne, musím priznať, že som nečakal, aký úspech bude náš stromček mať a ako veľa ľudí sa mi ozve s nápadmi na jeho zlepšenie pre budúci rok. Dúfam, že v roku 2023 sa na jeho výstavbe zúčastnia aj deti z martinských základných škôl,“ dodal martinský viceprimátor.

Knihy zo stromčeka budú podľa dostupných informácií využité aj po skončení vianočných sviatkov – mesto ich venuje Centru sociálnych služieb mesta Martin v mestskej časti Podháj.

Image (1).jpeg Foto: Mesto Martin


Súvisiaci článok
Výťažok z primátorského punču v Žiline rozdelia dvom nadáciám
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť