Štvrtok 02. 05. 2024 09:51:22 | Meniny má Žigmund

Talent Žilinského kraja: Tenistka Lilien Kubalová (ROZHOVOR + FOTO)

Jedenásťročná Žilinčanka, Lilien Kubalová, sa tenisu venuje od svojich troch rokov. K športu ju priviedli rodičia a do desiatich rokov trénovala v klube TK Žilina. Na svoje zimné tréningy do haly denne dochádza do Belej alebo do Púchova. Aktuálna halová majsterka stredoslovenského kraja v kategórii mladšie žiačky vo dvojhre na rok 2023 si najviac váži toto cenné víťazstvo. Foto: Súkromný archív Lilien Kubalovej

Juliana Krčulová|24. december 2022|12:00:02


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Spevák a folklorista Jaromír Labuda (ROZHOVOR + FOTO)
Čítajte viac >

„Volám sa Lilien Kubalová mám jedenásť rokov, som zo Žiliny a navštevujem Základnú školu Vendelína Javorku v Žiline. Tenisu sa venujem od troch rokov a registrovaná som v klube TK Žilina,“ predstavila sa našej redakcii talentovaná športovkyňa Lilien Kubalová, ktorá zaspomínala aj na svoje začiatky s tenisom:

1.jpg

„K tenisu má doviedli moji rodičia. Do desiatich rokov som trénovala v klube TK Žilina pod vedením trénera Igora Sedúcha a klubového trénera. Od desiatich rokov trénujem individuálne, mimo klubu TK Žilina. Aktuálne mám okolo seba vytvorený team – môj tenisový tréner je Andrej Partl, moja pohybová špecialistka je Martina Beniačová spolu s trénerom Tomášom Krpelanom, plaveckú trénerku mi robí Danka Krajčovičová, môj chiropraktik je Jozef Piaček, masíruje ma Róbert Malik a mám aj dvoch mentálnych trénerov,“ uviedla Lilien a ďalej doplnila:

„O moju stravu sa stará centrum výživy vedený doktorom Borisom Bayerom spolu s poradkyňou Alexandrou Gyurosiovou.“

2.jpg

Na našu otázku, ako prebiehajú jej tréningy, nám odpovedala takto:

„Na zimné tréningy do haly denne dochádzam do Belej alebo do Púchova. V letnom období trénujem na tenisových kurtoch Kayman v Žiline. Cez víkendy chodím na plávanie, pokiaľ nie som na turnajoch. Každé dva týždne navštevujem svojho fyzioterapeuta. Denne mám tenisový tréning 1,5 hodiny a kompenzačný tréning mám hodinu,“ zhodnotila svoj tréningový plán mladá tenistka.

3.jpg

Jedenásťročnej športovkyne sme sa opýtali na súťaže, ktorých sa už stihla zúčastniť a na cenné víťazstva, ktoré si z týchto súťaží odniesla:

„Najviac si vážim cenné víťazstvo vo FED CUP-e do desať rokov ako team. A individuálne víťazstvo - som halová majsterka stredoslovenského kraja mladšie žiačky vo dvojhre na rok 2023. V stredoslovenskom kraji som jednotka v kategórii mladšie žiačky a štvrtá na Slovensku. V priebehu roka 2022 som absolvovala mnoho európskych turnajov, kde som sa prebojovala v dvojhre najviac do štvrťfinále. A vo štvorhre som obsadila dve tretie miesta,“ pochválila sa iba jedenásťročná Lilien.

Collage Maker-19-Dec-2022-08.44-PM.jpg

Collage Maker-19-Dec-2022-08.46-PM.jpg

Na našu otázku, aké súťaže ju v blízkej dobe ešte čakajú a aké sú jej nadchádzajúce plány do budúcnosti, nám odpovedala takto:

„V blízkej dobe má čakajú halové majstrovstvá Slovenska a mnoho európskych turnajov. Najväčšiu pozornosť venujem teraz mojej strave, spevnení tela a tenisovej technike. V tenise chcem pokračovať aj naďalej a chcem sa mu venovať na profesionálnej úrovni. V tenise mi najviac pomáhajú hlavne moji rodičia za čo im ďakujem,“ uviedla mladá tenistka Lilien Kubalová.

VIDEÁ z tréningov talentovanej tenistky si môžete pozrieť prostredníctvom TOHTO ODKAZU.

Collage Maker-19-Dec-2022-08.47-PM.jpg

Collage Maker-19-Dec-2022-08.49-PM.jpg

Collage Maker-19-Dec-2022-08.49-PM (1).jpg

Collage Maker-19-Dec-2022-08.48-PM.jpg

V redakcii SP 21 držíme palce a prajeme ešte veľa úspechov!

Ak máte vo svojom okolí nadaného športovca/športovkyňu, umelca/umelkyňu, o ktorej by sme sa mali dozvedieť, napíšte nám prostredníctvom nášho mailu tip@sp21.sk


Súvisiaci článok
Talenty Žilinského kraja: Lukostrelci Kristína Drusková a Dávid Zauška (FOTO + VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť