Streda 18. 09. 2024 00:07:22 | Meniny má Eugénia

Kto príde na Štefanský pohár do Čadce? Reprezentanti, top-kanonier českej ligy, aj Peter Cmorík. Bude to silné

Štefanský pohár sa po dvoch covidových rokoch v hale Pratex v Čadci uskutoční znova. Napíše tak už 25-ročnú históriu. Termínom je 28. december. Kto sa na ňom predstaví? Cagliari, Slavia i Sparta Praha, Spartak Trnava, DAC Dunajská Streda, MFK Ružomberok, MŠK Žilina, Dukla Banská Bystrica, FC Košice, MFK Karviná, Baník Ostrava, Wisła Płock, Lechia Gdansk alebo České Budějovice. Aj to je zoznam tímov, ktoré budú mať na Memoriáli Milana Piteľa hráčske zastúpenie. Príďte a vyhrajte zájazd na Bayern! TEXT A FOTO: Adam Dudiak

Tlačová správa|19. december 2022|10:38:12

Predstavujeme tímy a hráčov štefanského pohára

„Znovu obnoviť podujatie po covidovej pauze bolo našou nielen športovou „povinnosťou“. 25 rokov je krásne číslo, je to záväzok. Budeme sa snažiť urobiť čo najviac, aby sa Štefanský k vám, divákom a účastníkom, ktorým patrí, vrátil vo forme, na akú ste boli zvyknutí podstatnú časť jeho histórie. A po štvrťstoročí organizovania už môžeme povedať – krásnej a úctyhodnej histórie. Tešíme sa na 28. december a veríme, že nám bude znova dobre,“ rozpráva šéf-organizátor podujatia a nekonečný zdroj nápadov Eduard Gábriš.

Organizátori sa aj vďaka kľúčovej podpore mesta ako generálneho partnera vo veľkom pustili do chystania a my sme sľúbili, že vám postupne odchýlime detaily. Garantom podujatia je tradične Milan Gura a pridávajú sa desiatky ďalších sponzorov. Nech sa páči, na riadkoch nižšie nájdete nádych najzvučnejších mien, ktoré sa na Štefanskom hodia do dresu.

j. kovacik.jpg

Benfica

Začnime „miestnymi“, lebo na jazyk sa tíska jediné – spomenie si BENFICA na zašlú slávu? Tohtoročné mužstvo na to bezpochyby má, Romanovi Balážovi káder vyšperkuje jeden z najlepších futsalistov v Európe a naj kanonier španielskej ligy Tomáš Drahovský, pridajú sa top strelci majstrovstva regiónu Pavol Zimka a Daniel Janita, do brány sa postaví Marek Teplan (Žilina), pred neho brat Juraj (Karviná) i pilier z východu Michal Gallo (FC Košice).

Vanesse

A vrabce štebotajú, že mužstvo Zdena Šutého sa rozžeraví ako želiezko v ohni! VANESSE bude totiž hájiť žrde Dominik Holec zo Sparty Praha, pred ním by mali, okrem ďalších reprezentantov Lukáša Haraslína a Kristiána Valla, ordinovať Banskobystričania Ľubomír Willwéber, Patrik Prikryl či Martin Slaninka, vylúčená nie je ani superstar Róbert Polievka, hviezdy doplní kapitán Českých Budějovíc Martin Králik i Michal Klec z Odry Opole.

Karviňáci

Dvojičke Sparťanov skrížia možno už v skupine plány rivali zo Slavie. KARVIŇÁCI majú na súpiske tretieho naj strelca českej ligy Ondřeja Lingra, jeho spoluhráč Matěj Jurásek na jeseň krásnymi gólmi rozhodoval dôležité duely, ale pár výstavných tref si určite pošetril aj na Pratex. Navyše sa črtá účasť Nigérijčana Davida Mosesa, ktorý má už teraz rezervovanú sošku pre najtechnickejšieho hráča.

lingr, drahovsky, haraslin, holec.jpeg

Zinzino

Pozornosť si zaslúži nováčik Filipa Chabrečka ZINZINO, vyskladaný prevažne mládežníckymi reprezentantami, ktorý nadväzuje na tradíciu tímov Tasso a Maximo, ktorých garantom bol otec Filipa Marián. Príde Adam Obert z Cagliari, ligista z Malajzie Martin Adamec, Boris Turčák už má v zbierke titul so Slovanom a teraz zaostrí na pohár zo štefanského, dvakrát nebolo treba presviedčať ani Šimona Kozáka, ktorý hral v anglickom Southamptone, taliansku minulosť má za sebou zase Šimon Štefanec a lídrom tímu bude bezpochyby krídlo Dunajskej Stredy a bývalý hráč West Hamu Sebastián Nebyla.

Jamiru

Rolu favorita zvierajú v rukách i poslední šampióni z JAMIRU, triumf budú v celku Jána Studeného pod taktovkou Vladislava Brisudu obhajovať Kamil Koleno, Kristián Gábor, futsalový reprezentant Matúš Ševčík, s dynamitom v nohe Marek Belaník, Messi z Považskej Mário Boris i hrdina finále spred troch rokov Peter Kosa.

Zapo Marys

Najúspešnejší mančaft v histórii štefanského ZAPO MARYS už teraz rozmýšľa ako odčiniť zbabrané finále, aj preto sa Marián Švancár potešil, že stálice okolo Tomáša Tlelku a Mariána Jarabicu vyšperkuje legenda Trenčína Peter Kleščík a uvidíme, či sa modla turnaja, Petr Papoušek, aj obuje do haloviek alebo zostane koučovať ako pri „repre“ českej „dvadsiatky“.

Travelstar

Keď Viktor Kríž prihlási TRAVELSTAR, záruka dobrého futbalu zakaždým len narastá a chlapci vedení Ľubomírom Michalíkom, ku ktorému sa pripoja ťahúni ako Martin Mikovič z Trnavy či Marek Kuzma z Podbrezovej, budú búšiť do plných aj tentoraz.

OVB

Nič nezostal dlžný ani Jaroslav Kasaj, na jeho OVB plné prekvapení sa bude dozaista výborne pozerať. Ale s čím príde do haly, zatiaľ ostáva otázne. No určite sa máme na čo tešiť, keďže modré dresy už obliekali aj Stano Lobotka, Matúš Bero či Peter Struhár.

kolaz MY.jpeg

Okrem nich sa môžete tešiť na účastníka MS v Afrike Erika Jendriška, tiež Dušana Kuciaka, ktorý v kvalifikácii o Katar z brány dirigoval slovenskú výhru nad Rusmi i jeho brata Martina, pravú ruku trénera v žilinskom áčku, ktorý ešte pred rokom vychytal Považskej druhú ligu. Jedna z naj fabrík na talenty bude mať okrem iných zastúpenie aj v Samuelovi Kopáskovi.

Majster sveta, zájazd na Bayern, Peter Cmorík

Futbalový slovník už dávno kázal, že najrýchlejšia cesta do Európy vedie cez pohár a Štefanský zaužívané porekadlo iba utvrdí. Veď kto bude 28. decembra v Pratexe tlieskať ligistom či legendám a zapojí sa do tomboly, môže už o necelý mesiac mávať bavorským šálom a piť pivo z Allianz Arény! Hlavnou cenou v tradične nabitej cenovej lotérii je totiž zájazd na sedemnáste kolo nemeckej Bundesligy medzi Bayernom Mníchov a Kolínom. Výhra samozrejme zahŕňa okrem dvoch vstupeniek aj ubytovanie.

Môžete si odniesť aj pečené prasa, elektroniku, športové potreby, rôzne poukazy a iné tromfy. Ešte pred žrebovaním na palubovke vystúpi workoutový majster sveta a trojnásobný šampión Slovenska Dominik Klimek, ktorý v Čadci vdýchol život možno najlepšiemu workoutovému areálu v krajine a na hrazde skutočne dokáže čarovať. Bude počuť aj jeden z najlepších speváckych hlasov na Slovensku, o čom svedčí i fakt, že Peter Cmorík pred pár rokmi v ankete Zlatý Slávik predbehol aj velikána Mekyho Žbirku.

Z Kataru priamou linkou do Čadce

Neoddeliteľnou súčasťou vytvárania celodennej pohody na Štefanskom sú hlasy spoza mikrofónov. Či spolu, či samostatne, Marcel Merčiak a Ľuboš Hlavena sú zárukou kvality. A znova sa tak stane! Ľuboš Hlavena sa pobalí a z Kataru „priletí“ rovno do Čadce a nenechá si ujsť svoju srdcovku. Určite to opäť zvládne, a to aj preto, lebo jeho kolegom za mikrofónom bude chalan, ktorý slová zvŕta rovnako britko a zdatne. Vôbec po prvýkrát sa mikrofónu chopí Kysučan! Tešíme sa, že spolukomentátorom na jubilejnom 25. ročníku bude Adam Dudiak, študent žurnalistiky a športový novinár, z ktorého textov je cítiť znalosť i radosť.

Oživenie mladou krvou i enkláva legiend

V exhibičnom zápase vyzvú legendy Čadce slovenskí Internacionáli v zložení – Hýll, Pecko, Kinder, Krištofík, Semeník, Luhový, Bažík, Šimon, Pečovský, Obšitník, Borbely, Medveď - dirigovaní trénerom Ladislavom Petrášom. Ako sme už písali pred týždňom, memoriálu vdýchne život navyše aj turnaj mladších žiakov. Ale pozor, žiadna nuda! Mladí štupli to už s loptou vedia, obzvlášť ak premiéru nového formátu vyskladajú „trinástkari“ z Ružomberka, Karvinej, Akadémie Mareka Hamšíka a výberu Kysúc.

Atmosféru budú dotvárať aj stánky so športovými potrebami, loptičkami či výživovými doplnkami, výstava bohatej zbierky šálov a komfort dotvoria bufety, bundesligové ozvučenie, LED projekcia či svetelné efekty.

Štefanský pohár 2022 28. 12. 2022 Športová hala Pratex Čadca, 8.30 – 20.00 hod.

Vstupné: 3 eurá, po 16:00 3,50. Deti do 6 rokov zdarma, registrovaní futbalisti do 15 rokov zdarma (preukaz alebo konto na internete).

Viac sa o turnaji dozviete aj na Facebooku: Štefanský pohár – Memoriál Milana Piteľa.


Súvisiaci článok
Rodinní príslušníci japonského futbalistu obdarovali klub v Krásne nad Kysucou
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť