Sobota 18. 05. 2024 10:24:15 | Meniny má Viola

Byt, alebo apartmán? Modex Residence ponúka bývanie šité na mieru práve pre vás

Bytový komplex Modex Residence vznikne na mieste bývalého závodu Modex v centre Žiliny. Jeho súčasťou budú ako byty, tak aj investičné apartmány. Ak hľadáte bývanie pre seba a svoju rodinku, alebo sa chystáte investovať do nehnuteľnosti, v Modex Residence nájdete jedno aj druhé, ušité priamo pre vás. Takže byt, alebo investičný apartmán?

Michal Filek|14. december 2022|13:27:12


Súvisiaci článok
100 stavieb Žilinského kraja: Budova bývalých módnych závodov MODEX v Žiline (ROZHOVOR + FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Projekt Modex Residence je v súčasnosti v štádiu čakania na búracie povolenie. To by malo byť vydané už čoskoro a v januári, najneskôr vo februári budúceho roku, začnú práce naplno.

V lukratívnej zóne v centre mesta vznikne 48 bytov a apartmánov a 5 obchodných priestorov. Každý byt a apartmán bude mať k dispozícii vlastné parkovacie miesto v parkovacom dome. Súčasťou komplexu bude vnútroblok so súkromným detským ihriskom.

Rozloha bytov bude 39 – 105 m2 a už dnes je štvrtina z nich predaných. Podľa manažéra projektu Tomáša Gálla je záujem zo strany verejnosti veľký. Projekt je totiž veľmi lukratívny vzhľadom na svoju polohu, ale aj čo sa týka vybavenia jednotlivých bytov a priľahlej infraštruktúry.

„Byty sú zariadené vo vysokom štandarde, súčasťou budú smart technológie, parkovacie miesto a pivničná kobka ku každému z nich. Obytné priestory budú kompletne zariadené, pripravené na nasťahovanie sa. Súčasťou budú obklady, dlažby, kompozitné podlahy, hliníkové okná s trojsklom, vypínače, zásuvky, svietidlá,“ hovorí Gáll.

„Záleží nám na tom, aby ste sa vo svojom novom domove cítili čo najlepšie. V našej ponuke nájdete byty ušité na mieru práve pre Vás, či už ste single, pár alebo rodinka,“ dodáva projektový manažér a zároveň podotýka, že v rezidencii si budete môcť zadovážiť aj investičný apartmán, ktorý sa bude môcť stať súčasťou Vášho biznisu a obchodnej politiky.

02.jpg

Aké sú výhody a nevýhody oboch riešení?

Apartmán

Kúpa investičného apartmánu, ktorý môžete ďalej prenajímať, a ktorý sa stane súčasťou vášho biznisu má mnoho výhod. Jednou z najdôležitejších je tá, že si ho môžete kúpiť na firmu. V prípade, ak apartmán kupujete na podnikateľské účely, prípadne na spoločnosť, ktorá je platcom DPH, máte možnosť odpočtu DPH. Sú tu však isté nevýhody. Jednou z nich môže byť väčšie zatienenie, pretože apartmány nepodliehajú tak prísnym svetlotechnickým normám. Toto platí v Modex Residence v zmysle, že slnko sa do okien apartmánov bude opierať v dopoludňajších hodinách.

Ďalšou nevýhodou môže byť, že pri apartmánoch býva zväčša samosprávou daná vyššia daň z nehnuteľnosti. Niekedy býva problém aj s prihlásením trvalého bydliska, pretože sú brané ako nebytový priestor. Toto však v Modex Residence neplatí, pretože jeho súčasťou sú aj byty.

04.jpg

Byt v Modex Residence

Najväčšia výhoda bytov v Modex Residence je tá, že sa do nich bude opierať slnko predovšetkým v popoludňajších hodinách. Orientované budú zväčša na juh. Na ich obstaranie dostanete výhodnejšiu hypotéku ako v prípade apartmánu a sú určené zväčša na priame bývanie v rámci trvalého pobytu. V Modex Residence máme k dispozícii na predaj byty aj investičné apartmány. Stačí si len vybrať, prípadne si s nami dohodnúť stretnutie, kde Vám všetko podrobne prestavíme.

Podrobnosti nájdete aj tu – www.modex.sk

06.jpg

08.jpg

05.jpg

Článok vznikol v spolupráci s Modex Residence.


Súvisiaci článok
Veci z bývalého závodu Modex putovali na dobrú vec
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť