Štvrtok 25. 04. 2024 00:41:43 | Meniny má Marek

Vlaky medzi Mostami u Jablunkova a Čadcou nahradí autobusová linka

Osobné vlaky na trati medzi obcou Mosty u Jablunkova v Českej republike a mestom Čadca nahradí od nedele nová medzinárodná autobusová linka Čadca - Svrčinovec - Jablunkov - Návsí. Spoločnosť Integrovaná doprava Žilinského kraja (IDZK) o tom informovala na svojej webovej stránke. FOTO: IDZK

TASR|11. december 2022|13:30:34

Doplnila, že od platnosti nového grafikonu nebudú na tejto trase premávať osobné vlaky. „Aj z dôvodu plánovanej dlhodobej vylúkovej činnosti v súvislosti s modernizáciou traťového koridoru v tejto oblasti," uviedla spoločnosť IDZK.

Cestujúcemu, ktorý nastupuje na území Slovenskej republiky, sa výška cestovného vypočíta podľa platného cenníka prímestskej autobusovej dopravy spoločnosti SAD Žilina.

„Pre výšku cestovného v prípade nástupu na území ČR je platný samostatný cenník v českých korunách," dodala spoločnosť IDZK.

Na území ČR nie je povolená preprava cestujúcich medzi jednotlivými zastávkami. „Cestujúci môže nastúpiť na území SR, zakúpiť si cestovný lístok do ČR a vystúpiť na území ČR alebo opačne. Avšak nemôže nastúpiť aj vystúpiť na území ČR. Na Slovensku je možná platba cestovného v eurách v hotovosti alebo z dopravnej karty. Pri úhrade cestovného za hranice územia ČR je možná platba len v českých korunách a výhradne len v hotovosti," upozornila spoločnosť IDZK.


Súvisiaci článok
Osobáky medzi Čadcou a Mostami u Jablunkova od nedele končia. Slováci nesúhlasia
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť