Utorok 26. 03. 2024 23:29:24 | Meniny má Emanuel

Nedisciplinovaný vodič jazdil po Turzovke bez vodičáku. Nebolo to, dokonca, po prvý raz

Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Čadci obvinil z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia 52-ročného muža z Turzovky aj 37-ročného muža z obce Ochodnica. Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 52-ročný muž z obce Čierne. Informovala o tom hovorkyňa OR PZ v Čadci, Janka Zlochová. Foto: ilustračné / Fxquadro na Freepik.com

Juliana Krčulová|9. december 2022|10:10:01


Súvisiaci článok
Nočná naháňačka sa pre prevádzača na Audine neskončila priaznivo (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Čadci obvinil z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia päťdesiatdvaročného muža z Turzovky. Informovala o tom hovorkyňa Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci, Janka Zlochová.

Obvinený päťdesiatdvaročný muž z Turzovky mal podľa jej slov v utorok 6. decembra 2022 v popoludňajších hodinách viesť po miestnej komunikácii v meste Turzovka osobné motorové vozidlo značky Lada Niva. Následne bol policajnou hliadkou zastavený.

„Počas kontroly bolo zistené, že obvinený nie je držiteľom vodičského oprávnenia a súdom má právoplatne uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar. Nakoľko sa jedná o viackrát opakovaný skutok, bolo s návrhom na udelenie trestu prepadnutia veci zaistené i vozidlo,“ ozrejmila Zlochová.

morgan-rovang-t38nvd1DF3o-unsplash.jpg Foto: ilustračné / Morgan Rovang na Unsplash.com

Obvineniu z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia čelí podľa dostupných informácií aj tridsaťsedemročný muž z obce Ochodnica.

„Obvinený muž v sobotu 3. decembra 2022 vo večerných hodinách viedol po miestnej komunikácii v obci Staškov osobné motorové vozidlo značky VW Passat. Následne bol policajnou hliadkou zastavený. Počas kontroly bolo zistené, že obvinený nie je držiteľom vodičského oprávnenia a súdom má právoplatne uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar,“ uviedla hovorkyňa OR PZ v Čadci, pričom dodala, že poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Čadci skrátené vyšetrovanie už skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža.

jaromir-kavan-XuDPnpox8tc-unsplash.jpg Foto: ilustračné / Jaromír Kavan na Unsplash.com

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí podľa slov hovorkyne Janky Zlochovej aj päťdesiatdvaročný muž z obce Čierne.

„Muž mal v piatok 2. decembra 2022 v popoludňajších hodinách viesť po miestnej komunikácii v obci Čierne osobné motorové vozidlo značky Škoda Fabia. Následne z doposiaľ presne nezistených príčin narazil do zastaveného osobného motorového vozidla značky Suzuki SX4. Policajti vykonali u obvineného dychovú skúšku s pozitívnym výsledkom 1,20 mg/l alkoholu v dychu, čo po prepočte predstavuje 2,50 promile,“ objasnila hovorkyňa a dodala, že obvinenému mužovi bola obmedzená osobná sloboda a bol predvedený na policajný útvar za účelom vykonania potrebných úkonov, po čom bol prepustený a v súčasnosti je vyšetrovaný na slobode. V súvislosti s dopravnou nehodou vznikla predbežná škoda vo výške 2 000 eur.


Súvisiaci článok
Aj Spravodajský portál Žilina SP 21 podporuje rozvoj talentov Žilinského kraja!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť