Štvrtok 28. 03. 2024 15:15:36 | Meniny má Soňa

Rýchliky v K. N. Meste už stáť nebudú. Ľudia protestujú, starostovia sa sťažujú u ministra

V Kysuckom Novom Meste už nebudú stáť rýchliky. Obyvatelia nesúhlasia. Primátor Marián Mihalda zaslal ministrovi dopravy Andrejovi Doležalovi, v mene združenia Dolných Kysúc nesúhlasné stanovisko. Podľa neho toto rozhodnutie sťaží dopravu študentom, pracujúcim, aj pacientom cestujúcim do nemocníc. FOTO: ŽSR

Michal Filek|5. december 2022|15:00:35

Informáciu dnes priniesol portál mojeKysuce.sk.

V stanici Kysucké Nové Mesto po novom od 11. decembra nebudú stáť rýchliky, ktoré vychádzajú zo Žiliny v smere na Prahu, aj opačne, teda z Prahy do Žiliny. A nebudú tú stáť ani rýchliky z Ostravy do Zvolena a opačne.

Podľa hovorcu železníc Tomáša Kováča k tomuto kroku pristúpili preto, aby vlaky na ceste ušetrili čas. Nepáči sa to však samotným cestujúcim, obyvateľom Kysuckého Nového Mesta a okolitých obcí.

"Vzhľadom na tieto početné sťažnosti obyvateľov ako aj v záujme združenia dolných Kysúc sme vyjadrili listom ministrovi dopravy zásadný nesúhlas s Návrhom nového grafikonu vlakovej dopravy na obdobie december 2022 – december 2023 a žiadali o jeho prehodnotenie," informoval občanov primátor Kysuckého Nového Mesta Marián Mihalda a jeho citát priniesli mojeKysuce.sk.


Súvisiaci článok
V železničnej doprave nastanú od 11. decembra zmeny. Zo Žiliny do Blavy a Košíc sa dostanete IC, aj expresom rýchlejšie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť