Štvrtok 25. 04. 2024 14:44:56 | Meniny má Marek

Majke a Ondrejovi zhorel domov. Prispieť im na nový začiatok môžete aj vy

Kampaň na pomoc Majke a Ondrejovi z Oravy organizuje ich priateľka, Tatiana Trizuljaková: „Majka a Ondrej sú moji priatelia a ich príbeh ma nenechal len tak sedieť v kresle.“ Foto: Koláž SP 21 / Donio.sk

Juliana Krčulová|6. december 2022|08:20:18


Súvisiaci článok
Na žilinskom sídlisku Hájik prepadli troch mužov. Páchatelia boli vyzbrojení boxerom a tonfou (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Kampaň na pomoc Majke a Ondrejovi z Oravy organizuje ich priateľka, Tatiana Trizuljaková: „Majka a Ondrej sú moji priatelia a ich príbeh ma nenechal len tak sedieť v kresle. Mám malú dcérku, rovnako ako aj oni. Rozdiel je v tom, že moji priatelia prišli viac-menej o všetko, čo spolu budovali, v priebehu pár hodín. Zhorel im domov,“ opísala nešťastnú udalosť Tatiana.

a302e783-bb66-4fe8-96e6-68fae84d08a7.jpg

Osudným dňom sa pre Majku s Ondrejom stala nedeľa 20. novembra 2022, kedy im zhorel domov. Na širokú verejnosť sa obracajú s prosbou o pomoc:

„Sme Ondrej a Majka s dcérkou Biankou, ktorá pred pár dňami oslávila svoj prvý rok. Žijeme a ponúkame ubytovanie na Orave úzko spojené s prírodou, chováme kone a všelijaké iné zvieratá, ktoré pre nás znamenajú veľmi veľa. Posledné roky pre covid opatrenia a aktuálnu situáciu vo svete sme to v podnikaní mali veľmi ťažké, ako mnoho z vás. Museli sme sa uskromniť, nakoľko prevádzka zariadenia, či chov zvierat, začali byť finančne oveľa náročnejšie,“ uviedli Majka s Ondrejom na internetovej stránke Donio.sk a ďalej pokračovali:

„Posledné roky sme sa venovali rekonštrukcii nášho domu, aby sme si vytvorili svoj domov. Svojpomocne, dlhý čas sme prerábali dom postavený pred mnohými rokmi. Pri požiari z nedele na pondelok sme ale prišli o to, čo sme pre nás a našu dcéru budovali. Zhoreli kompletne vybavené dve bytové jednotky, škoda je predbežne vyčíslená na 400 000 eur.“

Z horiaceho domu sa im nepodarilo zachrániť vôbec nič. Pri požiari sa, našťastie, v objekte nenachádzali, no Ondrej v tom šoku a pri pokuse zachrániť aspoň životné úspory prišiel k vážnym popáleninám na celom tele.

4e972478-2a56-4e37-abc1-942cfa125a42.jpg

„Ani tie sa ale zachrániť nepodarilo. Musel byť hospitalizovaný, je mimo ohrozenia života, no doba liečenia bude dlhá a to všetko je ešte pred nami. Živiteľ rodiny je teda aktuálne na dlhú dobu mimo a my sa musíme o to všetko nejako postarať. Bývanie máme zabezpečené v objekte, kde ponúkame ubytovanie, no nemáme domov. Čaká nás dlhá cesta - obstarať všetky zvieratá a chod objektu, ktorý už roky nefunguje zďaleka tak, ako v minulosti, nebude vôbec ľahké. Zvieratá sú súčasť nás a nášho života a je pre nás nepredstaviteľné, že by sme sa ich mali vzdať a nechceme, aby touto situáciou akokoľvek trpeli,“ opísali Majka s Ondrejom.

93c675d2-6575-4e40-bfaa-8beb6108e94b.jpg

Peniaze z výzvy budú použité na obstaranie základného vybavenia, aby Majka s Ondrejom a s ich malou dcérou mohli ďalej fungovať a pracovať: „Vidina, že sa pri cenách, ktoré dnes vystrelili do výšok, v blízkej dobe vrátime do nášho domu, je úplne nereálna. Budeme musieť fungovať úplne inak. Musíme pred zimou zabezpečiť krmivo pre zvieratá a pripraviť sa na dlhé obdobie bez príjmov z podnikania. Odviezť ruiny z celého domu bude finančné náročné. Aby sme spustili vodu, ktorá bola pri hasení požiaru kontaminovaná, musíme nakúpiť vybavenie a čerpadlá,“ uviedli majitelia zhoreného domu z Oravy, ktorým široká verejnosť môže pomôcť aj materiálne:

„Môžete nám pomôcť aj materiálne, každé krmivo či vitamíny pre kone, psy, mačky alebo zajačiky bude vždy vítané. Zhorelo nám veľa vecí, bez ktorých si, žiaľ, musíme život nejako zariadiť, no tlačíme pred sebou obrovský balvan povinností, ktoré musíme riešiť. Všetkým dobrým ľuďom zo srdca ďakujeme a veríme, že sa v našom zariadení opäť stretneme a osobne sa vám budeme môcť poďakovať,“ uzavreli Majka s Ondrejom na internetovej stránke Donio.sk

FINANČNE PODPORIŤ manželov Majku s Ondrejom a ich dcérkou Biankou môžete prostredníctvom TOHTO ODKAZU.


Súvisiaci článok
Policajti zadržali u tridsaťjedenročného muža zo Žiliny takmer päťsto dávok drogy (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť