Štvrtok 02. 05. 2024 16:29:26 | Meniny má Žigmund

Talent Žilinského kraja: Tenistka Lujza Zimenová (FOTO + VIDEO)

Trinásťročná športovkyňa, Lujza Zimenová, sa tenisu venuje od svojich piatich rokov a aktuálne hrá za klub TK Žilina a v Čechách taktiež za SK JC SPORT OPAVA. Rodičia mladej talentovanej tenistky považujú svoju dcéru za húževnaté a energické mladé dievča, ktoré žije tenisom: „Kým dievčatá v jej veku čítajú zamilované príbehy, Lujza radšej siahne po životopisných knihách o Nadalovi, Djokovičovi a Federerovi,“ prezradili našej redakcii rodičia mladej tenistky. Foto: Súkromný archív Lujzy Zimenovej Video: Juliana Krčulová / SP 21

Juliana Krčulová|3. december 2022|10:55:06


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Streetworkout atlét Dominik Klimek (FOTO + VIDEO)
Čítajte viac >

„Volám sa Lujza Zimenová, mám trinásť rokov, venujem sa tenisu a chodím na Základnú školu Ondreja Štefku vo Varíne. Tenisu sa venujem približne od svojich piatich rokov. Moja sestra hrala tenis a ja som bola niekedy na kurte s ňou, veľmi sa mi to páčilo a chcela som to vyskúšať. Momentálne hrám za klub TK Žilina a v Čechách taktiež za SK JC SPORT OPAVA. Mojím prvým trénerom bol tréner z Čiech a momentálne spolupracujem aj s trénerom z MatchPoint Tennis Academy Michalom Ďurovcom,“ predstavila sa našej redakcii talentovaná športovkyňa Lujza Zimenová.

O svojich doterajších úspechoch, medzi ktoré neodmysliteľne patrí aj víťazstvo s družstvom TK Žilina na MSR za mladšie aj staršie žiačky, o svojom tréningovom pláne a vyhliadke do budúcna nám Lujza povedala viac v našom VIDEU.

Rodičia mladej talentovanej tenistky považujú svoju dcéru za húževnaté a energické mladé dievča, ktoré žije tenisom: „Veľmi ju baví byť na kurte s raketou v ruke. Nehrať tenis je pre ňu najhorší trest. Nikdy nám nepovedala, že sa jej nechce ísť na tréning a práve preto sa ju snažíme neustále podporovať, aby si mohla splniť svoje sny a robiť to, čo ju baví. Škola nám vyšla v ústrety a ma schválený individuálny študijný plán. Nie je to vždy jednoduché, po tréningoch stíhať aj prípravu do školy, ale zvláda to zatiaľ dobre. Niekedy vstáva skoro ráno, aby sa ešte stihla doučiť na písomku,“ priblížili rodičia mladej Lujzy a ďalej uviedli:

PHOTO-2022-12-01-09-16-05(4).jpg

PHOTO-2022-12-01-09-16-05(3).jpg

„To bolo aj našou podmienkou, aby tenis nebol na úkor výsledkov v škole. Kým dievčatá v jej veku čítajú zamilované príbehy, Lujza radšej siahne po životopisných knihách o Nadalovi, Djokovicovi a Federerovi. Je obdivuhodné, čo všetko dokáže obetovať, aby si splnila svoj sen stať sa profesionálnou tenistkou. Na záver by sme chceli poďakovať všetkým trénerom, ktorí Lujzu trénovali. Trénerom TK ŽILINA, SK JC SPORT OPAVA, kondičným trénerom a aj Tennis Point ŽILINA,“ uzavreli pre našu redakciu rodičia talentovanej tenistky Lujzy Zimenovej.

PHOTO-2022-12-01-09-16-05(5).jpg

PHOTO-2022-12-01-09-16-05.jpg

V redakcii SP 21 držíme palce a prajeme ešte veľa úspechov!

Ak máte vo svojom okolí nadaného športovca/športovkyňu, umelca/umelkyňu, o ktorej by sme sa mali dozvedieť, napíšte nám prostredníctvom nášho mailu tip@sp21.sk


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Hokejista Andrej Tomašec (ROZHOVOR + FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť