Štvrtok 25. 04. 2024 13:29:58 | Meniny má Marek

Gymleťáci zožali ďalší úspech! Tentokrát sa predstavili na ŠVOČ v Bratislave

V stredu 23. novembra 2022 sa študenti maturitného ročníka Gymnázia Jozefa Lettricha v Martine - Timotej Blahušiak, Ivan Murín a Petra Rohoňová zúčastnili na študentskej vedeckej konferencii, ktorú organizovala Fakulta potravinárstva a chemických technológií Slovenskej technickej univerzity. Foto: ilustračné / Freepik.com

Juliana Krčulová|2. december 2022|08:30:00


Súvisiaci článok
Sezónna prestávka kolobežiek Bolt v meste Martin sa začína už dnes
Čítajte viac >

Študenti prezentovali odborné práce posterovou formou a znovu preukázali svoje vedomosti a schopnosti vo vedeckých oblastiach, ktorým sa venujú. Informovali o tom pedagógovia z Gymnázia Jozefa Lettricha v Martine.

GJL-na-SVOC-1483x1536.jpg Foto: Gymnázium Jozefa Lettricha v Martine

„Timotej Blahušiak (VIII.A) vystúpil s prácou Vplyv PVC na správanie rýb, ktorá získala ocenenie ako najlepšia práca environmentálneho charakteru, s čím bolo spojené aj ocenenie od ministerstva životného prostredia. Jeho práce bude publikovaná aj v dvoch vedeckých článkoch a bola zaradená medzi práce s odporučením na ďalšie rozšírenie vedeckej činnosti,“ informovali pedagógovia a ďalej pokračovali:

„Ivan Murín (VIII.A) vystúpil s prácou Lepok a ochorenia spôsobené lepkom, ktorá bola vyhodnotená ako najlepšia práca v oblasti medzinárodného využitia a práca bude zverejnená aj na fakulte potravinárstva a biotechnológií. Petra Rohoňová (VIII.B) vystúpila s prácou Vplyv stravy na akné, ktorá bude publikovaná ako výskumná medicínska práca so širokým potenciálom využitia v praktickom živote. Práca získala popularitu medzi prítomnými študentmi, ktorých sa problematika bezprostredne týkala,“ uviedli pedagógovia z martinského gymnázia, podľa ktorých študenti aj na pôde vysokej školy v obrovskej konkurencii ukázali vysokú úroveň svojich odborných vedomostí, ale aj prezentačných a argumentačných zručností.


Súvisiaci článok
Žilinskí krasokorčuliari si na domácom ľade vybojovali až dvanásť trofejí
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť