Utorok 07. 05. 2024 11:33:31 | Meniny má Monika

Sezónna prestávka kolobežiek Bolt v meste Martin sa začína už dnes

Obľúbené kolobežky Bolt sa z mesta Martin postupne sťahujú na zimnú prestávku v sezóne 2022. Posledným dňom ich prevádzky bude štvrtok 1. decembra 2022. Informovali o tom zástupcovia mesta Martin na oficiálnej internetovej stránke mesta. Foto: Bolt

Juliana Krčulová|1. december 2022|10:13:58


Súvisiaci článok
Detské oddelenie v nemocnici v Liptovskom Mikuláši obnovuje prevádzku
Čítajte viac >

Spoločnosť Bolt poskytla mestu Martin štatistiky za uplynulý rok a medzi zaujímavosti patrí napríklad aj to, že kolobežky Bolt v roku 2021 zamedzili úniku až 11,3 tonám emisií CO2 do ovzdušia v Martine. Martinčania za uplynulý rok prešli na kolobežkách spoločnosti Bolt vzdialenosť 127 000 km, pričom 73 % jázd bolo evidovaných pod 3 kilometre, čo sa rovná približne 77 okruhom okolo Slovenska.

„Najviac jázd uskutočnených z Námestia SNP, celkovo centrum mesta, najviac jázd je uskutočnených v čase medzi 14:00 a 20:00 hodinou, až 880 užívateľov využívajúcich taxi Bolt skúsilo jazdu na kolobežke, 73% jázd realizovaných za účelom dochádzania,“ priblížili zástupcovia mesta Martin na oficiálnej internetovej stránke mesta.

Spoločnosť Bolt plánuje medzi svoje služby v nadchádzajúcom roku zaradiť aj novinky, ako napríklad testovanie kognitívnych schopností užívateľa – funkcia zamedzujúca jazdy pod vplyvom alkoholu, alebo zaradenie systému na prevenciu tandemových jázd – jedinečná funkcia detekujúca rizikové správanie, ktoré je častokrát príčinou dopravných nehôd.


Súvisiaci článok
Liptovská nemocnica unikla kolapsu len o pár hodín. Riaditeľka už oznámila, že od rána prestane liečiť
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť