Streda 24. 04. 2024 08:20:45 | Meniny má Juraj

Po dopravnej nehode vyšla vodičovi pozitívna dychová skúška s výsledkom 3,48 promile

V pondelok 28. novembra 2022 vo večerných hodinách došlo na miestnej komunikácii v obci Turie k dopravnej nehode. Informovala o tom hovorkyňa KR PZ v Žiline, Gabriela Kremeňová. Foto: Facebook / Polícia SR - Žilinský kraj

Juliana Krčulová|29. november 2022|19:00:15


Súvisiaci článok
Obec Strečno varuje obyvateľov pred pribúdajúcimi krádežami bicyklov
Čítajte viac >

Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline zistené, že 62-ročný vodič z okresu Žilina viedol osobné motorové vozidlo Citröen v smere jazdy od Obecného úradu Turie k administratívnej budove Poľnohospodárskeho družstva Turie.

„Následne z doposiaľ nezistených príčin prešiel s vozidlom mimo komunikáciu na trávnatý porast, pričom v snahe dostať sa späť na spevnenú komunikáciu, počas cúvania narazil zadnou časťou vozidla do odstaveného osobného motorového vozidla Alfa. Po dopravnej nehode sa vodič motorového vozidla Citröen podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,66 mg/l (3,48 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu,“ priblížila Kremeňová a ďalej dodala, že v súvislosti s touto udalosťou už 62-ročný vodič čelí obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Ďalšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Alkohol za volant nepatrí!

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.


Súvisiaci článok
Tridsaťročný Žilinčan spôsobil v Skalici dopravnú nehodu. V dychu mal 2,5 promile
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť