Streda 01. 05. 2024 14:21:24

Mladšie dorastenky zo žilinského hádzanárskeho klubu zdolali HK AS Trenčín

Mladšie dorastenky klubu THA Martin/SMF HK Žilina nastúpili v nedeľu 27. novembra 2022 proti tradičnému rivalovi z Trenčína, s ktorým v minulosti zápasy v nižších kategóriách zväčša prehrávali. Foto: Facebook / Hádzaná Žilina

Juliana Krčulová|29. november 2022|16:15:39


Súvisiaci článok
Škola Vzpierania Kysucké Nové Mesto má za sebou úspešnú sezónu
Čítajte viac >

Ako uviedla trénerka klubu THA Martin/SMF HK Žilina, Renáta Bartková, vzhľadom na to, že mladšie dorastenky neustále nastupujú proti starším dievčatám, aj výsledok nedeľňajšieho zápasu bol spočiatku nejasný.

„Dievčatá sa však súpera nezľakli a napriek trochu rozpačitému začiatku postupne prevzali zápas do svojich rúk. Spočiatku sme prehrávali o jeden až dva góly, ale v dvanástej minúte sme sa prvýkrát ujali vedenia a zápas sme nepustili z rúk. Výborne zachytala Terezka v bráne a jej výkon oproti zápasu s Michalovcami mal úplne inú úroveň. Rovnako sme sa presadili streľbou z diaľky v podaní Majky a taktiež krásnymi prihrávkami na Aničku, ktorá premenila až osem šancí. Miška, Viki aj Janka podali výborný výkon. Emma sa presadila z krídla,“ uviedla o nedeľňajšom zápase THA Martin/SMF HK Žilina proti HK AS Trenčín žilinská trénerka a ďalej pokračovala:

„Hrali sme výborne protiútoky, z ktorých sme strelili niekoľko gólov. Celý zápas nás zdobila obrana, či už 0:6 alebo 1:5. Napriek tomu, že dievčatá neboli stopercentne fit a chýbala nám aj naša brankárska trénerka Katka, dokázali sme zdolať silného súpera a tešíme sa na posledné dva zápasy v tomto kalendárnom roku proti Stupave a Bratislave. Radi by sme prezimovali v tabuľke na treťom mieste a užili si voľno,“ dodala Renáta Bartková z hádzanárskeho klubu THA Martin/SMF HK Žilina.

  • Výsledok nedeľňajšieho zápasu: THA Martin/SMF HK Žilina - HK AS Trenčín 29:25 (15:11)
  • Zostava a góly: Terezka Matisová, Kristínka Klabníková, Dominika Jurkovičová - Anna Mária Juríková 1, Timea Trnková, Viktória Benedigová 1, Lívia Hlušková, Janka Mikulovská 4, Tereza Tomaščíková, Tereza Hrtánková, Michaela Ďuranová 6, Emma Mistríková 2, Mária Bartková 7, Anna Šubjaková 8, Adela Učníková, Marcela Pavlíková.
  • Trénerka: R. Bartková a vedúci: M. Jasenka.

Súvisiaci článok
Umelecký maliar Miroslav Sandanus: Vždy som maľoval to, čo sa dialo okolo mňa, o čom som premýšľal (ROZHOVOR + FOTO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť