Štvrtok 25. 04. 2024 05:07:22 | Meniny má Marek

Odborníci ukázali, ako bude vyzerať za pár rokov človek, ktorý používa každý deň technológie. Budete vystrašení

Moderným technológiám sa nedá vyhnúť. Bohužiaľ, je to trpká pravda, ktorá vás môže znepokojovať. Televíziu, mobil a počítače, v dnešnej dobe používajú aj malé deti, čo má výrazný vplyv na ich vývoj. Odborníci predstavili model s menom „Mindy“, ktorý ukazuje, ako by mohol vyzerať za pár rokov človek, ktorý je závislý od technológií. FOTO: Dailymail

Radka Kostánová|24. november 2022|19:31:25

Model Mindy odborníci namodelovali podľa toho, ako vplývajú technológie (vrátane počítačov, mobilov, televízií) na ľudské telo. Môžete teda predvídať, že má zhrbené telo, nesprávne držanie tela, ruky, ktoré vyzerajú, akoby stále držali mobilný telefón a zväčšené vnútorné viečko.

Spôsob vizualizácie ukazuje, aký negatívny vplyv dokáže mať závislosť od telefónu alebo počítača. Zmeniť sa môže aj tvar krku a lebky.

„Keď pracujete na počítači alebo sa pozeráte dolu na telefón, svaly na zadnej strane krku sa musia stiahnuť, aby držali hlavu hore,“ hovorí špecializovaný doktor, ktorý hodnotil Mindy. Čím viac totižto pozeráme dole do mobilov, tým viac svaly namáhame a škodíme im. Pre ľudské telo sú moderné technológie škodlivé, preto je nutné hľadať v ich používaní rovnováhu. Vedia byť dobrý sluha, no zlý pán.

asas.jpg

assasa.jpg

asasaa.jpg

as.jpg

Zdroj: Dailymail


Súvisiaci článok
Dnes je Svetový deň absurdít: 10 paradoxných ilustrácií z dnešnej doby
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť