Streda 24. 04. 2024 18:10:59 | Meniny má Juraj

Šiesti vodiči pod vplyvom alkoholu zavinili v uplynulom týždni na cestách ŽSK dopravnú nehodu

Policajti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline zistili v uplynulom 46. kalendárnom týždni celkovo štyridsaťtri požití alkoholických nápojov vodičmi. Foto: Facebook / Polícia Slovenskej republiky

Juliana Krčulová|22. november 2022|12:57:51


Súvisiaci článok
Dnes v noci došlo ku krádeži ďalšieho horského bicykla! Tento raz zlodeji vyčíňali v Hornom Vadičove
Čítajte viac >

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Zuzany Šefčíkovej, išlo až v dvadsiatich siedmich prípadoch o vodičov motorových vozidiel, z toho u trinástich vodičov bola dychová skúška nad jedno promile, u štrnástich bola pod jedno promile.

„V šestnástich prípadoch sa jednalo o vodičov nemotorových vozidiel. Šiesti vodiči pod vplyvom alkoholu zavinili dopravnú nehodu. U vodičov bol alkohol zistený vykonanými dychovými skúškami,“ priblížila hovorkyňa KR PZ v Žiline.

ALKOHOL ZA VOLANT NEPATRÍ!

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.


Súvisiaci článok
Svedectvo muža na fotografiách môže dopomôcť k objasneniu septembrovej krádeže v obci Mojš (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť