Štvrtok 25. 04. 2024 01:14:13 | Meniny má Marek

Obľúbené GTA priamo z martinských ulíc? Je to možné! (FOTO + VIDEO)

Štúdio Blind Rabbit nedávno oznámilo novú slovenskú hru s názvom Svätý Martin, ktorá pripomína obľúbenú sériu Grand Theft Auto. Pracuje na nej mladý Martinčan, Tomáš Králik. Azda sa na Slovensku predsa len chystá nová éra vývojárov hier? Foto a video: Blind Rabbit

Juliana Krčulová|18. november 2022|15:00:15


Súvisiaci článok
MMA zápasník Filip Kosa: Keď sa zavrú dvere klietky, je tam človek sám za seba (ROZHOVOR + FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Web HernáZóna.sk informoval, že mesto Martin bude dejiskom pripravovanej novej hry s názvom Svätý Martin. Mladý Martinčan, Tomáš Králik zo štúdia Blind Rabbit, buduje virtuálnu kópiu svojho rodného mesta.

9pPktkpTURBXy83ZmYwNGZjOWVlM2FlY2FkOWJhZDI4ZjEyNzVjZGNjMS5wbmeRlQLNB9AAwsM.png

Ako uviedol web HernáZóna.sk, titul sa odohráva v prostredí mesta Martin, ktorý je zároveň aj Tomášovým bydliskom, a beží na najnovšom Unreal Engine 5: „Bol to pre mňa najzaujímavejší spôsob učenia sa Unreal Enginu," povedal pre HernáZóna.sk autor.

Vývojár z Martina pre web HernáZóna.sk taktiež uviedol, že hoci hra patrí do rovnakého žánru ako obľúbené GTA, fanúšikovia musia krotiť svoje nadšenie, pretože na pripravovanom projekte pracuje sám: „Čakajte virtuálnu verziu Martina s cca 10 misiami," objasnil pre web HernáZóna.sk Tomáš Králik.

L9tktkpTURBXy82Njg0OTQyNDNlOTc1NjM4YWUwOWQ1YTA5OTFiOGY3Yy5wbmeRlQLNB9AAwsM.png

Z dostupných informácií sa zatiaľ dozvedáme, že vo Svätom Martine sa budeme môcť voľne pohybovať po otvorenom svete, pričom niektoré časti mesta budú mať autentické textúry a modely, zatiaľ čo zvyšné budovy a infraštruktúra budú importované zo satelitných dát podobným novému Microsoft Flight Simulatoru.

MV6ktkpTURBXy83MWQ0OWVlNzg5NTZhMjdlZGFmOTVkYzgxZTJjMmYxYy5wbmeRlQLNB9AAwsM (1).png

Web HernáZóna.sk ďalej informoval, že hra je podľa samotného autora už vo finálnej fáze vývoja, avšak momentálne sa snaží opraviť čo najviac možných chýb. Ukážka hrateľnosti by mala byť podľa webu dostupná už v najbližších týždňoch.

V prípade, že by ste mali záujem tento titul podporiť, môžete tak urobiť prostredníctvom TOHTO ODKAZU.

TpiktkpTURBXy9jMzE1YTI3NWI3YzhiNGQwN2Q5ZGM0OWYzMDliNDc0MS5wbmeRlQLNB9AAwsM.png


Súvisiaci článok
„Čitatelia sa z monografie o Vlčincoch dozvedia doposiaľ nepublikované informácie,“ prezradil spoluautor publikácie, Peter Štanský (FOTO + VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť