Sobota 27. 07. 2024 03:15:54 | Meniny má Božena

Recenzia: Kniha Dôvera vo vás zanechá tú správnu dávku vzrušenia a napätia

Keď autorka Michaela Brnková napísala román Konflikt, len ťažko by ste si mysleli, že môže vzísť z jej pera niečo lepšie. Avšak, najnovšia kniha Dôvera, ktorá je druhým dielom série Nekompromisní, vám zoberie dych a nebudete sa od nej môcť odtrhnúť. FOTO: Redakcia SP 21

Radka Kostánová|19. november 2022|17:33:58

Je skvelé, keď sa dokáže človek držať svojich zásad a pravidiel, no niekedy je ešte lepšie neriadiť sa pravidlami a nechať sa unášať pocitmi. Aj tak by sa dal opísať milostný príbeh, ktorý môžeme v knihe sledovať.

Na začiatku románu sa nám predstavuje ambiciózna Lexi so svojou sestrou Gail a tajomný Halton, ktorý je majiteľom zámku, kde Lexi začne pracovať. Obaja skrývajú mrazivé tajomstvá, no aby ich spolupráca fungovala, je nutné, aby si medzi sebou vytvorili dôveru. Ale poznáte to, stačí jediný krôčik vedľa a dôvera sa zrúti ako slamený dom.

315532665_859021038457757_8288737064592846393_n.jpg

Lexi, zásadová, nebojácna a ambiciózna, žije so svojou sestrou usporiadaný život. Je si vedomá svojej hodnoty a nenechá sa len tak niekým zaskočiť alebo zahanbiť. Vracia údery a ironické poznámky s ľahkosťou a dôvtipom, pretože si všetko v živote vybudovala vlastnými rukami.

Na druhej strane je Halton. Záhadný, mužný a nedôverčivý muž, ktorý do svojho vnútra a zámku pustí len úprimných ľudí. Od ostatných vyžaduje rešpekt, preto je zvyknutý na to, že sa ho ľudia boja. Žije stereotypným spôsobom života, stráni sa spoločenským akciám a neukazuje sa na verejnosti. Skrýva tajomstvo, ktoré sa nesmie prevaliť, inak by mohol prísť o všetko.

Keď sa životy hlavných hrdinov pretnú, bude pre nich veľmi ťažké udržať emócie pod kontrolou. Obaja majú pravidlá a pokiaľ ich dodržujú, nič zlé sa nestane. Každý však vie, že pravidlá sú na to, aby sa porušovali. Lexi podľahne Haltonovi a on, aj keď to na prvý pohľad nemusí tak vyzerať, podľahne tiež. Čo sa však stane, keď spoja svoje srdcia v jedno?

315529473_888474302501933_4097492778522736807_n.jpg

Román je písaný veľmi pútavo, ľahko sa číta, ale zároveň drží čitateľa v napätí, pretože dej sa nedá predvídať. Práve to odlišuje knihu od klasických ženských románov. Nie je plný romantiky, zamilovaných pohľadov a ani milovania. Objavujú sa tam bravúrne dialógy, prekvapivé scény, situácie plné humoru, napätia, ale aj nebezpečenstva. Dejová línia je opäť písaná z oboch pohľadov, Lexi a Haltona. Vidiecke okolie Anglicka, zámok s históriou, majestátne kone a kráľovská rodina. Dej vás vytrhne z reality a ponúkne vám chvíľu oddychu.

Avšak, vôbec sa v knihe neodohráva typický príbeh zamestnankyne a nadriadeného. Z nezávislej ženy sa nestane obetavá priateľka a z arogantného Haltona sa nestane zamilovaný pubertiak. Autorka postavy nechala dozrieť, ale veľmi príjemným, nevtieravým spôsobom.

Koniec knihy je otvorený, naznačuje možný budúci vývoj vzťahu, preto je pravdepodobné, že čoskoro môžeme očakávať pokračovanie.

Zarytých fanúšikov Konfliktu, teda prvej časti série, poteší epilóg a bonus v knihe, ktorý ponúka konečné odpovede na otázky, ktoré mohli mať čitatelia po jeho dočítaní.

Knihu môžeme jednoznačne odporučiť ďalej, pretože sa stala našou srdcovou záležitosťou. To, čo prinesie tretia časť série, môžeme len predpokladať...


Súvisiaci článok
Recenzia: Dychberúci román Odhalenie vo vás prebudí adrenalín a vášeň zároveň
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť