Sobota 04. 05. 2024 10:41:41 | Meniny má Florián

V Turanoch osadili nové smerové tabule, ktoré pomôžu turistom v lepšej orientácii (FOTOGALÉRIA)

Peter Kračmer, prednosta mestského úradu, informoval, že orientačné smerové tabule sa v meste Turany už nachádzali, avšak boli inštalované takmer pred desiatimi rokmi a nenadväzovali na seba tak, aby sa návštevník dostal k požadovanému cieľu. Foto: Mesto Turany

Juliana Krčulová|15. november 2022|08:00:09


Súvisiaci článok
Čo čaká Žilinčanov po uzavretí podjazdu na Kysuckej ulici? (VIDEO)
Čítajte viac >

Smerové tabule k jednotlivým verejným budovám a objektom sú podľa prednostu mestského úradu v Turanoch, Petra Kračmera, štandardom takmer vo všetkých väčších samosprávach.

„Aj napriek moderným technológiám, smart zariadeniam a internetu, sú smerové tabule neodmysliteľnou navigačnou pomôckou pre turistov a návštevníkov na celom svete. V Turanoch sme mali tiež takéto orientačné smerové tabule, ktoré boli inštalované takmer pred desiatimi rokmi. Bolo ich však málo, 7 stĺpikov a 32 kusov tabuliek, a nenadväzovali na seba tak, aby sa návštevník dostal k požadovanému cieľu. Taktiež boli niektoré tabuľky už poškodené a nečitateľné,“ priblížil Kračmer na oficiálnej internetovej stránke mesta.

i_6929021.jpg

i_6929023.jpg

Ďalej dodal, že zástupcovia mesta sa rozhodli zrenovovať a rozšíriť už existujúce smerové tabule, vzhľadom na to, že mohli využiť už existujúce stĺpiky a použiť nepoškodené smerové tabuľky:

„Doplnili sme ďalších šesť stĺpikov a štyridsať kusov tabuliek. Spolu teraz máme 13 stĺpikov a 72 smerových tabuliek. Samozrejme, že pre domácich obyvateľov nie sú potrebné, nakoľko Turany poznajú. No nežijeme tu len my, chodia tu obyvatelia z celého Slovenska na rôzne športové a kultúrne podujatia. Zároveň sa snažíme rozvíjať cestovný ruch a systém smerových tabúľ je pre turistov dôležitý. Veľkosť písma bola limitovaná veľkosťou tabuliek, ale ten kto hľadá, ide pomalšie a je všímavejší,“ uviedol prednosta mestské úradu.

i_6929025.jpg

i_6929027.jpg

Zástupcovia mesta Turany evidujú aj problém chatárov na Trusalovej: „Blúdia tam turisti, ktorí hľadajú napríklad Šútovský vodopád. Na osádzanie smerových tabúľ pri ceste I. triedy platia prísne podmienky. Riešime to cez Krajskú organizáciu cestovného ruchu. Máme prísľub, že v budúcom roku zabezpečia osadenie potrebných smerových tabúľ,“ dodal prednosta mestské úradu v Turanoch, Peter Kračmer.

i_6929029.jpg


Súvisiaci článok
Podjazd na Kysuckej ulici sa definitívne uzavrie 21. novembra. Peších sa obmedzenie zatiaľ nedotkne
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť