Štvrtok 11. 04. 2024 21:23:26 | Meniny má Július

Zapojte sa do online dotazníka o vzťahu majoritnej spoločnosti k marginalizovanej rómskej komunite v meste Žilina

Identifikovať vzťah majoritnej spoločnosti k marginalizovanej rómskej komunite v meste Žilina je cieľom online dotazníka, ktorý v týchto dňoch spustila žilinská samospráva. TEXT: Vladimír Miškovčík, hovorca mesta FOTO: Facebook/Mesto Žilina

Tlačová správa|5. november 2022|16:00:00


Súvisiaci článok
Zapojte sa do dotazníka o kvalite poskytovaných služieb na Mestskom úrade v Žiline
Čítajte viac >

K dispozícii je do 5. decembra na tomto odkaze. Dotazník je anonymný a skladá sa zo siedmich otázok, ktorých zodpovedanie netrvá dlhšie ako päť minút.

Získané odpovede budú využité výlučne pre potreby projektu Každý iný, všetci rovní – sociálna inklúzia rómskej komunity v meste Žilina, v ktorom sa mesto zameriava na zlepšenie existujúcich životných podmienok spoločenského prostredia a kvality života marginalizovanej rómskej komunite v Žiline.

Projekt s názvom Každý iný, všetci rovní – sociálna inklúzia rómskej komunity v meste Žilina realizuje žilinská samospráva do apríla 2024. Osem projektových aktivít sumou približne 380-tisíc eur financuje mesto zo zdrojov Nórskeho finančného mechanizmu a štátneho rozpočtu. Súhlas s implementáciou projektu v Žiline vyjadrili mestskí poslanci na svojom 34. zasadnutí 19. septembra.

Projekt sa zameria na pomoc deťom so zvládaním náročnosti preberaného učiva počas vyučovania na základnej škole a zlepšenie ich domácej prípravy, zvýšenie záujmu rodičov detí o predškolskú výchovu v materských školách, podporu a monitorovanie situácie v oblasti stability bývania či prevencie straty bývania.

V lokalite Bratislavskej ulice je plánované vybudovanie prvkov pre workoutové aktivity mladých ľudí a vytvorenie šiestich pracovných miest pre lektorov z marginalizovaných komunít. Jednou z úloh je aj priame zapájanie nájomníkov z rómskej komunity do starostlivosti o vlastné bývanie, prevzatie zodpovednosti za kvalitu a dôstojnosť vlastného bývania, čo by mala podporiť požičovňa pracovného náradia zriadená pri komunitnom centre. V rámci realizácie projektu sa ráta s rekonštrukciou pôvodných priestorov komunitného centra z roku 2011 i nadstavbou, čím by sa mala rozšíriť ponuka nových sociálnych služieb.

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť