Sobota 27. 04. 2024 16:08:54 | Meniny má Jaroslav

Za volant si pod vplyvom alkoholu nesadajú iba muži. Vodičkám vyšla dychová skúška viac ako dve promile

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí štyridsaťročná žena z Kysuckého Nového Mesta a štyridsaťpäťročná žena z Čadce. Obe vodičky boli policajnou hliadkou zastavené a kontrolované, pričom dychové skúšky na alkohol vyšli vodičkám nad dve promile. Obvineniu z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia čelí dvadsaťdeväťročný muž z obce Čierne. Foto: ilustračné / Matthew Henry na Burst.com

Juliana Krčulová|3. november 2022|14:59:08


Súvisiaci článok
Pozorná hliadka žilinskej mestskej polície zadržala hľadaného muža v centre mesta
Čítajte viac >

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí podľa hovorkyne Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci, Janky Zlochovej, štyridsaťročná žena z Kysuckého Nového Mesta. Obvinená mala v sobotu 29. októbra 2022 vo večerných hodinách viesť po miestnej komunikácii v Kysuckom Novom Meste osobné motorové vozidlo značky Fiat Punto.

„Policajnou hliadkou bola zastavená a kontrolovaná. Policajti vykonali následne u obvinenej dychovú skúšku s pozitívnym výsledkom 1,15 mg/l alkoholu v dychu, čo po prepočte predstavuje 2,40 promile. Obvinenej žene bola obmedzená osobná sloboda a bola predvedená na policajný útvar za účelom vykonania potrebných úkonov,“ priblížila hovorkyňa OR PZ v Čadci a dodala, že poverený príslušník okresného dopravného inšpektorátu už skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvinenú ženu.

paul-hermann-o7fqb-kZw2Y-unsplash.jpg Foto: ilustračné / Paul Hermann na Unsplash.com

Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Čadci obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky aj štyridsaťpäťročnú ženu z Čadce. Tá mala podľa hovorkyne OR PZ v Čadci, Janky Zlochovej rovnako v sobotu 29. októbra 2022 v popoludňajších hodinách viesť po ceste v meste Čadca osobné motorové vozidlo značky Peugeot 206.

„Počas jazdy zišla ku kraju jazdného pruhu, kde spätným zrkadlom zachytila tam stojacu neplnoletú chodkyňu, ktorá následne spadla na zem a utrpela odreninu ľavého lakťa a jeho narazenie. Vodička pokračovala v jazde a nezastavila na mieste nehody, po čom bola riadnym spôsobom zastavená výjazdovou skupinou dopravných nehôd ODI Čadca. Policajti vykonali následne u obvinenej dychovú skúšku s pozitívnym výsledkom 1,04 mg/l alkoholu v dychu, čo po prepočte predstavuje 2,17 promile,“ priblížila Zlochová a ďalej dodala, že obvinenej žene bola obmedzená osobná sloboda a bola umiestnená v cele policajného zaistenia, odkiaľ bola po vykonaní potrebných úkonov prepustená. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

samuel-foster-zbwwCujP3T8-unsplash.jpg Foto: ilustračné / Samuel Foster na Unsplash.com

Obvineniu z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia čelí dvadsaťdeväťročný muž z obce Čierne. Obvinený muž podľa Zlochovej v stredu 26. októbra 2022 po 10:00 hodine ráno viedol po miestnej komunikácii v obci Čierne osobné motorové vozidlo značky Škoda Octavia.

„Následne bol policajnou hliadkou zastavený. Počas kontroly bolo zistené, že obvinený muž nie je držiteľom vodičského oprávnenia a súdom má právoplatne uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar. Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ uzavrela hovorkyňa Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci, Janka Zlochová.


Súvisiaci článok
Do stráženého objektu sa vlámal nebezpečný páchateľ. Na mieste zasahovali jednotky žilinských PMJ a PPÚ (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť