Štvrtok 28. 03. 2024 01:05:19 | Meniny má Soňa

Najlepšia je Vlhová, druhý Slafkovský. Liptákov vyhlásili za najlepších armádnych športovcov

Počas štvrtkového slávnostného večera v Štátnej opere v Banskej Bystrici ocenili desať najúspešnejších športovcov VŠC DUKLA v hlavnej kategórií, troch v kategórii mládežník a jedného trénera. Hlavnú kategóriu vyhrala Vlhová, pred Slafkovským. Medzi mládežníkmi triumfovala Eliška Mintálová. FOTO: Facebook Petra Vlhová

TASR|28. október 2022|10:30:25

Petra Vlhová obhájila prvenstvo v ankete o najlepších športovcov rezortu Ministerstva obrany SR. Triumfovala pred vodným slalomárom Alexandrom Slafkovským a zápasníkom Tajmurazom Salkazanovom. Vlhová získala v tomto roku malý krištáľový glóbus za hodnotenie slalomu a v celkovom poradí Svetového pohára alpských lyžiarok jej patrilo druhé miesto. Na ZOH 2022 v Pekingu získala v slalome zlatú medailu.

Výsledky ankety vzišli z hlasovania šesťdesiatich trénerov a zamestnancov VŠC DUKLA. Vlhová získala 639 bodov, Slafkovský 455 a Salkaznov 429. „Teší ma, že som vyhrala túto anketu. Je to už iba čerešnička na torte za úspešnou sezónou, ktorú som mala. Ide o odmenu za moje výsledky, z čoho mám veľkú radosť," reagovala Vlhová po slávnostnom ceremoniáli.

V kategórii najlepší mládežník Ministerstva obrany SR za rok 2022 získala prvenstvo vodná slalomárka Eliška Mintálová, ktorá sa môže pýšiť titulom majsterky sveta do 23 rokov v kajaku, ako i majsterky Európy v K1 na domácej vode v Liptovskom Mikuláši z mája tohto roka.

„Prekvapilo ma, že som sa ocitla medzi juniormi, keďže som v kategórii do 23 rokov. Zároveň aj potešilo, že sa medzi mladých ešte zaraďujem. Veľmi si vážim tohto ocenenia, je za ním kus tvrdej práce celého môjho mikrotímu. Vďaka nemu som aj po fyzickej stránke dobre naladená a netrápia ma zranenia, takže aj z tohto pohľadu si to veľmi vážim. A čo sa týka výsledkov v tomto roku, na vyššie miesto dávam titul majsterky Európy. Boli to neskutočné emócie. Veľmi som si priala pred sezónou oba výsledky, túžila som po medaile, zlaté boli nad moje očakávania," uviedla Mintálová.

Súčasťou slávnostného večera, ktorým si VŠC DUKLA Banská Bystrica pripomenulo 55. výročie svojho vzniku, bolo uvedenie štyroch významných osobností do Siene slávy. Vstúpili do nej tréner biatlonu Juraj Sanitra a bývalí športovci, rýchlostný kanoista Slavomír Kňazovický, športový strelec Jozef Gönci a biatlonistka Anastasia Kuzminová.

„Tento rok bol pre Duklu úžasný. Športovci nám neustále prinášali radosť. Od zlatej olympijskej Petry Vlhovej cez strelcov Patrika Jányho, Juraja Tužinského, ďalej naši zápasníci, vodní slalomári, Monika Chochlíková a mohol by som takto pokračovať týždeň za týždňom, čo nám prinášalo radosť. Získali sme 64 medailí z vrcholných podujatí. Ak si to rozpočítate, tak každú chvíľu sme sa tešili z nejakej medaily. Sú to emócie, ktoré nás posúvajú dopredu. Takže sa budeme aj naďalej snažiť vytvárať športovcom čo najlepšie podmienky," hodnotil riaditeľ VŠC DUKLA Matej Tóth.

Kategória najlepší športovec MO SR 2022:

  • 1.VLHOVÁ Petra - zjazdové lyžovanie, 638 bodov
  • 2.SLAFKOVSKÝ Alexander - vodný slalom, 455 bodov
  • 3.SALKAZANOV Tajmuraz - zápasenie, 429 bodov
  • 4.JÁNY Patrik - športová streľba, 343 bodov
  • 5.MAKOJEV Boris - zápasenie, 237 bodov
  • 6.GRIGAR Jakub - vodný slalom, 206 bodov
  • 7.MINTÁLOVÁ Eliška - vodný slalom, 203 bodov
  • 8.FIALKOVÁ BÁTOVSKÁ Paulína - biatlon, 199 bodov
  • 9.CHOCHLÍKOVÁ Monika - kick box/thajský box, 197 bodov
  • 10.TUŽINSKÝ Juraj - športová streľba, 146 bodov

Kategória najlepší mládežník MO SR 2022:

  • 1.MINTÁLOVÁ Eliška - vodný slalom, 135 bodov
  • 2.MACURA Vladimír - vzpieranie, 91 bodov
  • 3.MAŤAŠEJE Benjamín - džudo, 70 bodov

Súvisiaci článok
„Urobila som pre Slovensko nemožné. Môžete oslavovať!“ povedala čerstvá olympijská víťazka Petra Vlhová
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť