Štvrtok 25. 04. 2024 09:23:23 | Meniny má Marek

Dôchodkyňa zo Žilinského kraja doplatila na svoju dôverčivosť. Neznámemu „inžinierovi“ poslala vysokú sumu peňazí

Polícia Slovenskej republiky informuje o prípade šesťdesiatsedemročnej dôchodkyne zo Žilinského kraja, ktorá doplatila na svoju dôverčivosť, keď poslala viac ako sedemnásťtisíc eur neznámemu „inžinierovi“ z Jemenu. Foto: ilustračné / Shurkin_son na Freepik.com

Juliana Krčulová|20. október 2022|12:00:07


Súvisiaci článok
Na Murgašovej ulici v Kysuckom Novom Meste opäť vyčíňal zlodej bicyklov (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Ako uviedli príslušníci Polície Slovenskej republiky vo svojom príspevku na sociálnej sieti, šesťdesiatsedemročná dôchodkyňa zo Žilinského kraja bola v septembri tohto roku kontaktová prostredníctvom sociálnej siete neznámou osobou, ktorá sa predstavila ako inžinier pracujúci v Jemene. Neznámy inžinier mal v pláne bývať a podnikať na Slovensku, preto sem potreboval zaslať na leteckou poštou svoju batožinu s vyššou finančnou hotovosťou.

„Ženu potom v súvislosti s prepravou batožiny táto osoba opakovane kontaktovala s požiadavkou úhrady poplatkov za batožinu, ktoré žena opakovane uhradila na viaceré účty, spolu v sume 17 755 eur,“ priblížili príslušníci Polície Slovenskej republiky a ďalej o prípade podvedenej dôchodkyne pokračovali:

311973163_6033055753391263_2741993489054059286_n.jpg Foto: Facebook / Polícia Slovenskej republiky

„Po zaplatení tejto sumy „inžinier“ požiadal o ďalšie peniaze. Vtedy žena nadobudla podozrenie, že bola podvedená a kontaktovala políciu. Vyšetrovateľ v tomto prípade začal trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu. V súvislosti s týmto prípadom, kedy žena prišla o úspory a dokonca si väčšiu časť sumy požičala, opäť upozorňujeme, aby ste boli obozretní, ak vás niekto, koho nepoznáte požiada o peniaze.“

Polícia Slovenskej republiky apeluje na verejnosť: „Ak vás neznáma osoba osobne alebo telefonicky kontaktuje a snaží sa pod rôznymi zámienkami získať od vás peniaze, bezodkladne kontaktujete políciu telefonicky na čísle 158 alebo osobne na policajnom oddelení. Rodinní príslušníci, poučte svojich starých rodičov, rodičov, a známych o uvedenom podvodnom konaní. Môžete tak napomôcť tomu, aby sa nestali obeťami podvodu a neprišli tak o svoje úspory, alebo sa nezadlžili,“ uzavreli príslušníci Polície Slovenskej republiky vo svojom príspevku na sociálnej sieti.


Súvisiaci článok
Policajtom zo Žilinského kraja sa podarilo zachrániť ďalší ľudský život
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť