Piatok 17. 05. 2024 06:11:54 | Meniny má Gizela, Aneta

Dolnokubínska samospráva hľadá projektanta na novú cyklotrasu

Dolnokubínska samospráva získala v uplynulých dňoch územné rozhodnutie na výstavbu novej cyklotrasy z centra mesta po nábreží Oravy, cez mestskú časť Záskalie až na Mokraď, s dĺžkou približne dva kilometre. Súčasťou trasy sú podľa zástupcov mesta Dolný Kubín aj dva rozšírené mosty široké štyri metre pre cyklistov a chodcov. Foto: ilustračné / Saurabh Sirohiya na Burst.com

Juliana Krčulová|18. október 2022|15:30:00


Súvisiaci článok
Nová cyklotrasa Turany, Černík – Nolčovo je oficiálne otvorená! (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Ako informujú zástupcovia mesta Dolný Kubín na svojej oficiálnej internetovej stránke, jeden úplne nový most vedie na Záskalie (pri SEZ) a druhý vynovený a rozšírený most pri SAD.

„Získané územné rozhodnutie na výstavbu novej cyklotrasy nám umožnilo začať verejné obstarávanie na projekt cyklotrasy Dolný Kubín - Záskalie. V tejto súvislosti hľadáme šikovných projektantov, ktorí by nám vypracovali stavebný projekt. Termín na predkladanie ponúk je do štvrtka 27. októbra 2022 do 10:00 hodiny,“ vysvetlila Andrea Barienčíková, prednostka Mestského úradu v Dolnom Kubíne s tým, že bližšie informácie nájdu záujemcovia na stránke Úradu pre verejné obstarávanie.

i_6897509.jpg Foto: Mesto Dolný Kubín

Mestu Dolný Kubín trvali podľa dostupných informácií práce na projekte pre územné rozhodnutie a získanie všetkých potrebných povolení na zrealizovanie novej cyklotrasy dva roky:

„Jedným z dôvodov bolo aj to, že trať bude prechádzať v blízkosti rieky Orava, kde sa nachádza chránené územie Natura 2000,“ ozrejmila prednostka mestského úradu, ktorá ďalej dodala:

„Najväčšou výzvou pre radnicu je však vždy získanie potrebných pozemkov. Aj keď v tomto prípade väčšina patrila mestu, veľmi dôležitú časť územia na nábreží Oravy sa nám podarilo získať od spoločnosti SEZ DK a.s.. Išlo o približne 1 900 metrov štvorcových. Firma bola natoľko ústretová, že nám ich predala za štandardnú mestskú výkupnú cenu, ktorá je pre účely infraštruktúry 10 eur za meter štvorcový. Podľa našich informácií dokonca musela kvôli tomuto predaju pozemku prepracovať aj svoje rozvojové plány vo svojom areáli,“ doplnila Barienčíková.


Súvisiaci článok
VIDEO: Medvede na Liptove sa podľa Petra začínajú krásne zaobľovať
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť