Streda 01. 05. 2024 15:47:38

Opitý v lete na Orave zrazil 3-ročné dievčatko, stále je na slobode. Odsúdia ho vôbec?

O tom, že alkohol za volantom spôsobuje strašné tragédie, ba aj zabíja, sa dnes presviedčame prakticky neustále. TV Noviny televízie JOJ včera priniesli šokujúci príbeh 3-ročnej Vanesky, ktorá ochrnula po tom, čo ju v lete na bicykli v Dlhej nad Oravou zrazil opitý vodič. Dodnes sa však trestu vyhýba. Stará mama dievčatka sa obáva, že ho nikdy ani neodsúdia. ILUSTRAČNÉ FOTO: pixabay.com

Michal Filek|14. október 2022|09:50:27

Podľa reportáže TV Noviny, v lete išla Vaneska so svojou mamou na malom bycikli na prechádzku. Len pár metrov od ich domu ju z cesty zmietol opitý vodič. Nafúkal pritom 2,2 promile. To zodpovedá približne minimálne siedmym vypitým pivám. S takýmto množstvom väčšina primerných ľudí nedokáže už ani normálne kráčať. Nieto si ešte sadnúť za volant a šoférovať.

Vaneske pritom spôsobil tak vážne zranenia. V nemocnici ju priviedli do umelého spánku, kde bojovala o život. Podľa TV JOJ mala krvácanie do mozgu a ochrnula na pravú časť tela.

Keď dievčatko prebudili z umelého spánku, nikoho nepoznávala. Podľa starej mamy sa po roku, či dvoch ukáže, či si následky ponesie po celý život. Vaneska sa pomaly učí rozprávať a začína jemne hýbať pravou rukou a nohou. Podrobí sa liečeniu v Kováčovej.

Ani po dvoch mesiacoch od nehody však súd opitého páchateľa neodsúdil a stále je na slobode. Podľa krajskej policajnej hovorkyne Gabriely Kremeňovej prebieha v prípade ešte stále vyšetrovanie. Rodina sa však obáva, že k odsúdeniu nikdy nedôjde.

Ako uviedla v reportáži TV JOJ, v rodine sa podobný prípad už stal. Starého otca zrazil vodič s 2,8 promile alkoholu v krvi. Za to dostal 1,5 ročné väzenie a pre dobré správanie ho pustili. Dokonca mu vraj vrátili aj vodičák. A vraj opäť niekoho zrazil.

Starý otec má však na celý život poškodený mozog a myslenie na úrovni 5-ročného dieťaťa.


Súvisiaci článok
AKTUALIZOVANÉ: Opitý vodič zrazil na chodníku v Čadci matku s dvoma deťmi
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť