Streda 01. 05. 2024 21:00:58

Kysučania nemali problém šoférovať aj s takmer tromi promile

Hovorkyňa Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci, Janka Zlochová potvrdila, že obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí tridsaťdvaročný muž zo Skalitého, poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Čadci obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky aj štyridsaťjedenročného muža z Kysuckého Nového Mesta a rovnakému obvineniu čelí aj štyridsaťsedemročný muž zo Staškova. Foto: ilustračné / Brodie na Burst.shopify.com

Juliana Krčulová|10. október 2022|12:15:51


Súvisiaci článok
Liptovskomikulášski policajti podrobili dychovej skúške na alkohol 198 vodičov
Čítajte viac >

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí tridsaťdvaročný muž zo Skalitého. Muž mal podľa hovorkyne Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci, Janky Zlochovej viesť v nedeľu 2. októbra 2022 vo večerných hodinách po ceste v obci Skalité osobné motorové vozidlo značky Renault Megane.

„Policajnou hliadkou bol zastavený a kontrolovaný. Policajti vykonali následne u obvineného dychovú skúšku s pozitívnym výsledkom 1,14 mg/l alkoholu v dychu, čo po prepočte predstavuje 2,38 promile. Obvinenému mužovi bola obmedzená osobná sloboda a bol predvedený na policajný útvar za účelom vykonania potrebných úkonov,“ priblížila Zlochová a dodala, že poverený príslušník okresného dopravného inšpektorátu už skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža.

Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Čadci obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky aj štyridsaťjedenročného muža z Kysuckého Nového Mesta. Ako uviedla hovorkyňa OR PZ v Čadci, muž mal viesť v stredu 28. septembra 2022 v popoludňajších hodinách v obci Nesluša osobné motorové vozidlo značky Hyundai.

hands-grasping-a-steering-wheel.jpg Foto: ilustračné / Sarah Pflug na Burst.shopify.com

„Policajnou hliadkou bol zastavený a kontrolovaný. Policajti vykonali následne u obvineného dychovú skúšku s pozitívnym výsledkom 1,42 mg/l alkoholu v dychu, čo po prepočte predstavuje 2,96 promile. Obvinenému mužovi bola obmedzená osobná sloboda a bol predvedený na policajný útvar za účelom vykonania potrebných úkonov. Poverený príslušník skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ konkretizovala Zlochová.

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí aj štyridsaťsedemročný muž zo Staškova. Muž mal podľa slov hovorkyne OR PZ v Čadci viesť v utorok 27. septembra 2022 vo večerných hodinách po miestnej komunikácii v obci Staškov osobné motorové vozidlo značky Škoda Fabia.

„Policajnou hliadkou bol zastavený a kontrolovaný. Policajti vykonali následne u obvineného dychovú skúšku s pozitívnym výsledkom 0,57 mg/l alkoholu v dychu, čo po prepočte predstavuje 1,19 promile. Obvinenému mužovi bola obmedzená osobná sloboda a bol predvedený na policajný útvar za účelom vykonania potrebných úkonov,“ priblížila hovorkyňa OR PZ v Čadci, Janka Zlochová a dodala, že poverený príslušník okresného dopravného inšpektorátu už skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža.


Súvisiaci článok
Polícia odhalila v ŽSK minulý týždeň 31 vodičov pod vplyvom alkoholu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť