Piatok 17. 05. 2024 00:20:55 | Meniny má Gizela, Aneta

Umelci ART ŠTÚDIA z Liptovského Hrádku prezentujú svoju tvorbu na výstave MY 2022 (FOTOGALÉRIA)

Organizátori Žilinský samosprávny kraj, Mesto Liptovský Hrádok, Liptovské múzeum, Národopisné múzeum Liptovský Hrádok a Občianske združenie neprofesionálnych umelcov ART ŠTÚDIO Liptovský Hrádok pozývajú širokú verejnosť na 18. ročník výstavy tvorby neprofesionálnych umelcov ART ŠTÚDIA Liptovský Hrádok pod názvom MY 2022, ktorú sprístupnili v priestoroch Národopisného múzea v Liptovskom Hrádku. Foto: Mesto Liptovský Hrádok

Juliana Krčulová|2. október 2022|17:00:49


Súvisiaci článok
Výstavu fotografií Viktora Stasa môžete navštíviť v Dome kultúry v Trstenej
Čítajte viac >

Kurátorka výstavy Ľubica Uličná informovala, že na aktuálnom ročníku je prezentovaných 96 diel od 26 autorov: „Máme sa čím pochváliť. Naši členovia získali skvelé umiestnenia na rôznych súťažiach. Na výstave vidíme autorov, ktorí si držia svoj rukopis, ale sú tu aj experimentátori,“ uviedla pre stránku mesta Liptovský Hrádok Ľubica Uličná a ďalej návštevníkom pripomenula, že tohtoročná výstava sa nesie v duchu motta „Skúšam si predstaviť nemožné“:

i_6876657.jpg

„Táto myšlienka sa týka snáď všetkých tvorcov. Či sú to fotografi, výtvarníci, ľudoví umelci, filmári, modelári, bábkari, básnik. Ale určite tvorba nášho vzácneho člena, rezbára Milana Mikoláša, vlaňajšieho jubilanta, to vystihuje najviac. Jeho diela inšpirované záhadnými kozmickými objektmi, hypotézami, vzorcami, vzťahmi medzi hmotou a energiou, udivujú krásou a precíznosťou prevedenia,“ vyzdvihla kurátorka výstavy.

i_6876655.jpg

Pri príležitosti 110. výročia Liptovského múzea, pod ktoré patrí aj Národopisné múzeum v Liptovskom Hrádku, boli odovzdané dve pamätné plakety za dlhoročnú spoluprácu. Jiří Přibyl, zástupca riaditeľa Liptovského múzea, ich odovzdal primátorovi mesta Liptovský Hrádok Branislavovi Trégerovi a predsedovi Občianskeho združenia neprofesionálnych umelcov ART ŠTÚDIO Liptovský Hrádok Ľubomírovi Kompišovi.

i_6876653.jpg

„Teším sa, že ide už o osemnásty ročník tejto obľúbenej výstavy. Vážim si, že amatérski umelci, ktorí tvoria v rôznych oblastiach, svoju tvorbu v porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi vždy obohatia. Veľká vďaka všetkým, ktorí diela vytvorili,“ povedal Jiří Přibyl pre mesto Liptovský Hrádok, ktorého doplnil primátor mesta, Branislav Tréger:

i_6876651.jpg

„Bolo by pre nás cťou, keby sme kalendár mesta Liptovský Hrádok na rok 2023 mohli zostaviť z vašich diel, aby sa sme nimi mohli potešiť všetkých,“ uviedol Branislav Tréger.

i_6876645.jpg

i_6876649.jpg

i_6876647.jpg

i_6876643.jpg

O kultúrny program sa počas otvorenia výstavy v stredu 28. septembra 2022 postarali žiaci Základnej umeleckej školy v Liptovskom Hrádku. Široká verejnosť si výstavu môže pozrieť v Národopisnom múzeu do 17. novembra 2022.


Súvisiaci článok
Šestnásťročný Kysučan si z MS a svetového pohára odniesol viacero ocenení (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť