Piatok 17. 05. 2024 00:40:48 | Meniny má Gizela, Aneta

Ak poznáte majiteľa čierno-bieleho šteniatka, ozvite sa OZ Tulkáčik!

Dobrí ľudia, Lucka s Lukášom, kontaktovali včera poobede občianske združenie pre zvieratká Tulkáčik s informáciou, že na ceste medzi obcou Rudinka a Kysuckým Novým Mestom sa nachádza choré, mokré a uzimené šteniatko. Okamžite ho previezli na lekárske vyšetrenie na miestnu veterinárnu stanicu, avšak, žiaľ, malý drobec odišiel za dúhový most skôr, ako mu dokázali pomôcť. OZ Tulkáčik sa obracia na širokú verejnosť s prosbou o zistenie majiteľa, prípadne, či šteniatko nemá maminu a súrodencov, ktorým je potrebné pomôcť, aby nedopadli rovnako. Foto: Facebook / Tul/k/áčik

Juliana Krčulová|2. október 2022|10:15:15


Súvisiaci článok
Poznáte majiteľa zatúlaného čiernobieleho psíka?
Čítajte viac >

V sobotu poobede kontaktovali dobrí ľudia, Lucka s Lukášom, občianske združenie Tulkáčik s informáciou, že v areáli na ceste do Rudiny, presnejšie medzi obcou Rudinka a Kysuckým Novým Mestom, sa nachádza čierno-biele choré, mokré, uzimené a uplakané šteniatko. Ako uvádza OZ Tulkáčik vo svojom príspevku na sociálnej sieti, Lucka s Lukášom šteniatko okamžite previezli na miestnu veterinu, ale, žiaľ, drobček to nestihol.

„Podchladený, upchatý žalúdok, zápal pľúc, neustále vracanie. Ani sa nestihlo rozhodnúť, ako postupovať, aby mal aspoň malinkú šancu, drobček to vzdal. Netušíme, či bolo vyhodené, lebo bolo choré, alebo ho niekto vyhodil a ochorelo, ale neskutočné, že v 21. storočí je toto možné. Kastrácia fenky je bežný, rutinný zákrok, ktorým sa dá nechceným šteniatkam zabrániť a tie nemusia zomierať uzimené a v bolestiach. Keby nás bol "majiteľ" kontaktoval, boli by sme tiež pomohli hľadať domov, nemuselo to takto dopadnúť,“ uviedli vo svojom príspevku dobrovoľníci z OZ Tulkáčik a na širokú verejnosť sa ďalej obracajú s prosbou o pomoc:

„Ak by ste, prosím, niekto mali informácie, komu mohlo šteniatko pôvodne patriť, prípadne, či nemá maminu a súrodencov, ktorým treba pomôcť, aby nedopadli rovnako, napíšte nám prosím správu. RIP šteniatko bez mena,“ uzavrelo združenie, ktoré s užitočnými informáciami môžete kontaktovať prostredníctvom súkromnej správy na sociálnej sieti Facebook.


Súvisiaci článok
Žilinčania, v lesoparku je opäť rozhádzaná otrava pre psov! Buďte opatrní!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť