Streda 27. 03. 2024 06:45:22 | Meniny má Alena

PREDVOLEBNÁ ANKETA: Čitatelia SP 21 predpovedajú veľmi tesný súboj o primátorský post v Žiline

Spravodajský portál SP 21 zorganizoval od utorka do štvrtku predvolebnú anketu, v ktorej sa čitateľov pýtal: „Koho by ste volili za žilinského primátora?“. Do ankety sa zapojilo v priebehu 2,5 dňa 1 987 čitateľov. Necelé dve tisícky hlasujúcich predpovedá veľmi tesný súboj o šéfa radnice. Zhodne po 24% hlasov totiž odovzdalo pre nezávislých kandidátov Petra Fiabáne a Petra Cibulku. V tesnom závese, so ziskom 20%, je Patrik Groma (NEKA s podporou KDH - HLAS). Desaťpercentnú hranicu prekročil aj Pavol Slota (Domov - NS). FOTO: Koláž SP21

Michal Filek|30. september 2022|10:46:05

Prvá predvolebná anketa pred voľbami žilinského primátora, je na svete. Prináša vám ju Spravodajský portál SP 21. Od utorkového popoludnia do štvrtkovej polnoci si mali čitatelia spomedzi 9 kandidátov možnosť v našej ankete vybrať, koho by zvolili za primátora Žiliny.

Zapojilo sa do nej 1 987 respondentov, čo je viac, ako reprezentatívna vzorka na to, aby sme si mohli necelý mesiac pred voľbami vytvoriť obraz o sile jednotlivých kandidátov. Je to však zatiaľ len akási ich štartovacia pozícia pred rozhodujúcimi týždňami kampane. O mnohom to však už vypovedá.

V týchto voľbách to vyzerá na veľmi tesný súboj o šéfa žilinskej radnice. Čitatelia SP 21 totiž o víťazovi nerozhodli, pretože úradujúci primátor Peter Fiabáne, aj súčasný mestský poslanec za Solinky Peter Cibulka, získali zhodne 24% hlasov.

V tesnom závese za nimi bol ešte aj Patrik Groma so ziskom 20% hlasov, nasledovaný Pavlom Slotom s 10% hlasov.

Ďalšie poradie bolo nasledovné: Silvia Bakkery (9%), Ján Rzeszoto (6%), Štefan Zelník (3%), Daniela Zemanová (3%) a Timotej Bernhauser (1%).

Keďže súbežne s našou anketou prebiehala v inom regionálnom médiu aj iná, v ktorej sa síce rovnako vykryštalizovala silná štvorka, ale v inom poradí, rozhodli sme sa, že prvých štyroch kandidátov pozveme do predvolebnej debaty za okrúhlym stolom. Uskutoční sa v stredu 5. 10. o 18.00. Moderovať bude Marián Lechan z TV Markíza.

upravena.png


Súvisiaci článok
Predvolebná anketa SP 21: Koho by ste volili za žilinského primátora?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť