Pondelok 06. 05. 2024 19:33:07 | Meniny má Hermína

Múzeum kysuckej dediny vo Vychylovke pozýva na Zborovskú svadbu

Kysucké múzeum v spolupráci s farským úradom zo Zborova nad Bystricou si pre verejnosť pripravilo podujatie Zborovská svadba, ktoré sa uskutoční 9. októbra 2022. FOTO: Kysucké múzeum

Radka Kostánová|29. september 2022|10:30:07


Súvisiaci článok
Týždeň kresťanskej kultúry sa bude venovať otázke jednoty v spoločnosti
Čítajte viac >

V našich končinách patria svadby k najväčším rodinným udalostiam, na ktorých sa v minulosti stretlo aj 100-200 ľudí. Dnešné svadby sú skromnejšie, no stále sa radia medzi najobľúbenejšie podujatia.

DSC02346.jpg

V Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke sa môžete tešiť na bohatý program, ktorý sa začne už o 11:30 hod. jedlami z kuchyne starých materí. Návštevníci ochutnajú kapustnicu a tradičné koláče.

A aká by to bola nedeľa bez svätej omše? Začne o 13:30 hod. pri kaplnke Panny Márie Ružencovej zo Zborova nad Bystricou. Celebrovať ju príde duchovný otec Peter Škor.

O 14:30 hod. sa slávnostne otvorí nový Náučný chodník, ktorý je tematickým pokračovaním náučného chodníka Kysucký detský les. Po ceste budú rozmiestnené informačné tabule s rastlinami a živočíchmi. Nadšenci prírody si budú môcť cez naskenovaný QR kód vypočuť „hudobné okienko“, v ktorom zaznie Bystrická Kasňa, speváčka Simonka Mária Halvoníková a sólová speváčka Mgr. art. Vlasta Mudriková.

DSC02336.JPG

DSC02226.JPG

Nedeľné podujatie ukončí dobrá veselica. O 15:00 hod. sa návštevníci môžu plynulým pohybom presunúť k amfiteátru pri Krčme z Korne na galaprogram „Zborovská svadba", v ktorom sa predstavia folkloristi zo Zborova nad Bystricou: FS Zborovanka, Zborovskí heligonkári a DFS Nezábudka.

Okrem pestrého programu sa môžu všetci tešiť na výstavu Ihlou maľované, výstavu HODNOTY a, samozrejme, na tradičné vyhliadkové jazdy vlakom.

plagát Zborovská svadba.jpg


Súvisiaci článok
Regrúti rukujú! Múzeum kysuckej dediny vo Vychylovke sa v nedeľu zaplní regrútmi
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť