Streda 17. 04. 2024 22:37:43 | Meniny má Rudolf, Rudolfa

V súdom spore o vrátenie 100-tisíc eur od žilinskej župy podnikateľ Trabelssie peniaze nevysúdil

Spoločnosť Letisko Žilina, patriaca miestnemu podnikateľovi Georgeovi Trabelssiemu, pred časom vlastnila infraštruktúru na letisku v Dolnom Hričove. Neskôr sa však štát rozhodol založiť si svoju Letiskovú spoločnosť Žilina a letisko prevádzkovať. Keďže však nevlastnil žiadnu infraštruktúru – halu, hangáre, dráhy, musel si ich prenajímať od Trabelssieho. Avšak časť peňazí za prenájom Letisková spoločnosť neuhradila, no Trabelssie daň zaplatil. A o tú sa neskôr súdil. FOTO: airlainers.sk

Michal Filek|28. september 2022|12:00:16

Ako vznikol spor?

Informáciu priniesli tento týždeň aktuality.sk

Letisková spoločnosť Žilina, ktorej majoritným akcionárom bol štát sa so spoločnosťou Letisko Žilina, teda s Georgeom Trabelssiem, dohodli na odkúpení letiskovej infraštruktúry. Súčasťou dohody bolo aj to, že doteraz neuhradené nájomné podnikateľ štátu odpustí. A tak Trabelssieho spoločnosť upravila účtovníctvo dobropisom. Daň však už predtým zaplatil, a tieto peniaze chcel späť. No neúspešne.

Medzitým však žilinská župa získala majoritný podiel v Letiskovej spoločnosti Žilina a tak sa Trabelssie súdil o vrátenie daní s ňou. Spor o 100 000 eur však prehral na okresnom a teraz aj na krajskom súde. Rozsudok je právoplatný. Podľa informácií aktualít George Trabelssie neplánuje využiť mimoriadny opravný prostriedok.

Pre aktuality.sk to potvrdila hovorkyňa spoločnosti Ivana Strelcová: „Napriek tomu, že sa nestotožňujeme so závermi rozhodnutí, neplánujeme využiť mimoriadne opravné prostriedky“.


Súvisiaci článok
Zo Žiliny by mohla ešte tento rok začať lietať pravidelná linka do Norimbergu (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť