Streda 24. 04. 2024 07:19:41 | Meniny má Juraj

PREDVOLEBNÁ ANKETA: Čitatelia SP 21 favorizujú trojicu kandidátov na župana

Spravodajský portál SP 21 zorganizoval od piatka do nedele predvolebnú anketu, v ktorej sa čitateľov pýtal: „Koho by ste volili za žilinského župana?“. S tesným náskokom, pred úradujúcou župankou Erikou Jurinovou (OĽaNO), vyhral kandidát Hlasu-SD Peter Slyško. Ako tretí sa umiestnil Igor Jackulík (KDH). Do ankety sa v priebehu zhruba 2,5 dňa zapojilo 4 281 respondentov. Najsilnejšiu trojicu sme pozvali do debaty za okrúhlym stolom, ktorá sa uskutoční v pondelok 3. 10. o 18.00 v KC Stanica Žilina - Záriečie. Všetci účasť potvrdili! FOTO: Koláž SP 21

Michal Filek|26. september 2022|09:57:03

Prvá predvolebná anketa pred voľbami žilinského župana, je na svete. Prináša vám ju Spravodajský portál SP 21. Od piatkového popoludnia do nedeľnej polnoci si mali čitatelia spomedzi 10 kandidátov možnosť v našej ankete vybrať, koho by zvolili za predsedu Žilinského samosprávneho kraja.

Zapojilo do nej 4 281 respondentov, čo je viac, ako reprezentatívna vzorka na to, aby sme si mohli 32 dní pred voľbami vytvoriť obraz o sile jednotlivých kandidátov. Je to však zatiaľ len akási ich štartovacia pozícia pred rozhodujúcimi týždňami kampane. O mnohom to však už vypovedá.

Kandidát strany HLAS – SD získal v ankete 31% hlasov, čo znamená, že zaňho hlasovalo 1 327 čitateľov SP 21. Druhá v poradí, úradujúca županka Erika Jurinová získala v tesnom závese podporu 26% čitateľov (1 113 hlasov). Tretí Igor Janckulík zaostal za víťazom o 10 %, keď ho hlasom podporilo 21% respondentov (899 hlasujúcich).

Ďalším kandidátom naša anketa mesiac pred voľbami predpovedá výraznejší odstup za touto trojicou. Bývalý dvojnásobný žilinský primátor, kandidát strany SMER-SD Igor Choma, získal 7% hlasov našich čitateľov.

Nasledovali Katarína Boková (6%), Andrea Starinská (5%). Štyria kandidáti – František Drozd, Miroslav Urban, Marián Murín, Daniela Zemanová, získali 1% hlasov.

možno väčšia šírka.jpg

Troch najsilnejších kandidátov sme pozvali do predvolebnej debaty za okrúhlym stolom: "Župa pod lupou", ktorá sa uskutoční v pondelok 3. 10. o 18.00 v Kultúrnom centre Stanica Žilina-Záriečie. Všetci traja účasť potvrdili. Diskusia bude otvorená pre verejnosť, všetci ste srdečne vítaní! Pripravíme z nej aj livestream, ktorý budeme vysielať na Facebooku SP 21.


Súvisiaci článok
Predvolebná anketa SP 21: Koho by ste volili za žilinského župana?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť