Piatok 19. 04. 2024 14:24:00 | Meniny má Jela

Žilinské atletické kluby spájajú sily, chcú zvýšiť konkurencieschopnosť mladých športovcov aj na medzinárodnej úrovni (FOTOGALÉRIA)

Ich primárnou spoločnou myšlienkou je podľa trénera Jána Jakubíka z ŠK Juventa Žilina spojenie a skvalitnenie žilinskej atletiky, vytvorenie kompaktnej prípravy budúcich atlétov naprieč všetkými kategóriami s cieľom zvýšiť konkurencieschopnosť Žiliny na krajskej, celoslovenskej, poprípade medzinárodnej úrovni. Foto: Facebook / Športový klub Juventa Žilina

Juliana Krčulová|25. september 2022|14:00:03


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Atlétka Natália Drozdová (FOTO + VIDEO)
Čítajte viac >

Ako informuje tréner zo Športového klubu Juventa Žilina, Ján Jakubík, aj tento rok pokračujú snahy klubu Juventa, odborníkov a priaznivcov z oblasti žilinskej atletiky k skvalitneniu a zväčšeniu žilinskej atletickej základne.

„ŠK Juventa Žilina posilnili tréneri z klubu AO Žilina na čele s Romanom Comom (prostredníctvom fúzie s naším klubom) a tréner Peter Tichý z klubu AKAZA. S novými trénermi už intenzívne spolupracujeme a hoci tento mesiac ešte pretekáme pod ,,svojimi" klubmi, v našej spoločnej práci už teraz nachádzame mnohé pozitíva,“ priblížil vo svojom príspevku tréner z ŠK Juventa Žilina, Jakubík.

merge_from_ofoct.jpg

Ako ďalej uviedol, ich najdôležitejšou spoločnou myšlienkou je spojenie a skvalitnenie žilinskej atletiky, a tým vytvorenie kompaktnej prípravy budúcich atlétov naprieč všetkými kategóriami s cieľom zvýšiť konkurencieschopnosť Žiliny na krajskej, celoslovenskej, poprípade medzinárodnej úrovni.

„Prvým spoločným vystúpením, kde pretekali naši atléti spoločne bola medzinárodná súťaž Beskydy-tour Žilina, ktorú sme zároveň spoluorganizovali. V konkurencii tímov z Poľska a Českej republiky zaznamenal náš spoločný tím pri viacerých absenciách celkové 2. miesto. Okrem tohto podujatia budeme ďalej spolupracovať v tréningovej a pretekárskej činnosti. Preto sa už teraz tešíme na prestupové obdobie, kedy sa naša spolupráca stane oficiálnou a budeme sa spolupodieľať na ďalších výzvach pod jednou, spoločnou vlajkou. Držte nám palce,“ uzavrel tréner Ján Jakubík.

merge_from_ofoct (1).jpg


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Tenistka a atlétka Kristýna Švagrová (FOTO + VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť