Autorka scenára Katarína Maršalová doplnila, že hradný pán pozval niekoľko urodzených priateľov na poľovačku a na hrade sa chystá veľká hostina.
"Kuchárka, slúžky a šafár celé dni upratujú, vyvárajú a pripravujú v hradnej kuchyni najvyberanejšie jedlá," priblížila s tým, že návštevníci sa dozvedia, aké právomoci mal kuchár či aké suroviny sa v minulosti používali.
Program ponúkne aj ukážku stolovania a ochutnávku dobovej kuchyne.
"Rôzne špeciality si pripravia zamestnanci Považského múzea, skupiny Cech Terra de Selinan a Vir Fortis. Chýbať nebudú ani delostrelci občianskeho združenia Turiec s kaprálom Čarom," dodala správkyňa hradu Strečno Katarína Repáňová.
Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk
Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť