Nedeľa 24. 03. 2024 05:35:00 | Meniny má Gabriel

Žilinskí Vlci odštartujú sezónu reprízou finále zajtra proti Martinu

V sobotu o 18.30 nastúpia žilinskí Vlci do svojej ďalšej prvoligovej sezóny doma proti Vitar-u Martin. Cieľ zostáva nezmenený – postup do extraligy. Oproti minulým sezónam sa však zdá, že môže byť oveľa ľahšie dosiahnuteľný. Víťaz prvej ligy si totiž automaticky zabezpečí právo štartu v najvyššej súťaži. Baráž sa hrať nebude. Prinášame vám aj káder s ktorým sa Vlci o svoj sen pobijú. FOTO: Vlci Žilina

Michal Filek|23. september 2022|13:40:00

Predsezónne informácie priniesol klub na svojej internetovej stránke vlcizilina.sk.

Zverenci trénera Jarroda Skaldeho odohrali tento rok počas predsezónneho obdobia dovedna 11 zápasov, z toho tri stretnutia boli súčasťou JOJ Šport Slovenského pohára. Celkové skóre z týchto duelov majú pozitívne - 52:39. Zaujala najmä výhra nad českým prvoligistom zo Vsetína, ale aj viaceré zápasy s mužstvami, ktoré ich čoskoro čakajú na ligovej úrovni.

V príprave dostalo v drese Vlkov šancu 26 korčuliarov a traja brankári. Do ligovej sezóny vstúpia so širším kádrom, v ktorom sa nachádzajú aj mladí hráči. Tí dostali v prípravných zápasoch pomerne veľký priestor, ukázali sa trénerom a aj vzhľadom na ligovú kvótu v podobe predpísaných štartov mladých hráčov dostanú šancu aj v ostrých dueloch. Okrem nižšie spomenutých mladíkov môžu v priebehu sezóny podľa aktuálnej výkonnosti dostať v zápasoch A-tímu príležitosť aj ďalší odchovanci.

Jediným dlhodobo zraneným hokejistom na súpiske Vlkov je v tomto momente Jakub Uram, zdravotné problémy trápia aj Adriána Slobodu a Patrika Bečku.

Prípravné zápasy

HK Martin – Vlci Žilina 4:1 Vlci Žilina – HK Martin 7:5 HC Košice – Vlci Žilina 5:2 Vlci Žilina – Spartak Dubnica 7:4 Vlci Žilina – AZ Havířov 6:3 Vlci Žilina – VHK ROBE Vsetín 2:5 Vlci Žilina – Spartak Dubnica 2:3 sn. VHK ROBE Vsetín – Vlci Žilina 3:5 JOJ Šport Slovenský pohár, základná A-skupina HK Gladiators Trnava – Vlci Žilina 3:6 HK Skalica – Vlci Žilina 4:7 MŠK Púchov – Vlci Žilina 1:7

Káder mužstva Vlci Žilina na sezónu 2022/2023

  • Brankári: Filip Kubiridžák, Patrik Romančík, Tomáš Tomek.

  • Obrancovia: Dominik Hajas, Sebastián Hudec, Matúš Krendželák, Ján Nahálka, Marek Pacalaj, Jakub Pišoja, David Růžička, Adrián Sloboda, Petr Šidlík.

  • Útočníci: Patrik Bečka, Martin Benko, Tomáš Dudáš, Marco Halama, Marek Hovorka, Jakub Jakubík, Patrik Koyš, Šimon Lopušan, Matej Macek, Bruno Mráz, Samuel Rehák, Marek Synák, Jozef Tibenský, Jakub Uram.

Realizačný tím:

Hlavný tréner: Jarrod Skalde. Asistent trénera: Tomáš Harant. Tréner brankárov: Jozef Urdák. Športový manažér: František Skladaný. Kustód: Marián Meluš. Lekár: MUDr. Jaroslav Hanulák. Masér: Dominik Rehák.


Súvisiaci článok
VIDEO Prednedávnom nepustil Vlkov do extraligy, dnes Hovorka zarezáva v Žiline pod vedením kanadského kouča
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť