Streda 24. 04. 2024 21:34:30 | Meniny má Juraj

7 knižných noviniek, na ktoré sa môžete tešiť v októbri

Jesenné obdobie priam volá po tom, aby ste si uvarili čaj a začítali sa do kníh. V tomto článku vám predstavíme 7 pripravovaných noviniek, ktoré sa dostanú na pulty kníhkupectiev v októbri. ILUSTRAČNÉ FOTO: Monstera na Pexels.com

Radka Kostánová|25. september 2022|17:30:02


Súvisiaci článok
5 knižných tipov na jesenné obdobie
Čítajte viac >

Červenovláska z Osvienčimu

Milujete historické knihy s vojnovou tematikou? Túto červenovlásku si určite zamilujete. Hlavnej hrdinke Rosie sa zmení život v roku 1944, keď musí opustiť svoj domov a po hrôzostrašných udalostiach aj tak skončí v Osvienčime.

Portrét neznámej ženy

V októbri vychádza aj 22. diel série Agenta Gabriela Allona - Portrét neznámej ženy. Ak patríte medzi čitateľov detektívok, táto by vám nemala ujsť. Pustí sa v nej do pátrania po azda najväčšom falšovateľovi v dejinách umenia. Bude musieť vymyslieť najzložitejší plán vo svojom živote, aby uspel.

Fitness diár na rok 2023

Október je taktiež ideálnym mesiacom na to, aby ste si zaobstarali diár na rok 2023. Možno tomu nechcete veriť, no koniec roka klope na dvere. S týmto diárom budete pripravení na všetky prekážky a dodá vám motiváciu robiť niečo so svojím telom.

pexels-polina-zimmerman-3747468.jpg ILUSTRAČNÉ FOTO: Polina Zimmerman na Pexels.com

Výnimočná

Slovenská autorka, Katarína Gillerová, si pre vás na október nachystala pútavý román s prekvapivými zápletkami. Hlavná hrdinka, iba pätnásťročná ročná modelka Diana, pociťuje silné city k jej fotografovi, s ktorým nebude vzťah prechádzka ružovou záhradou. Postupne vyplávajú na povrch všetky kuriozity.

Špina

Zaujíma vás, ako sa kedysi umývali naši predkovia a ako riešili otázku hygieny? Všetky vaše otázky a odpovede nájdete v tejto knihe. Budete mať šancu dozvedieť sa o umývaní rúk, čistení zubov, sprchovaní, kúpaní, toalete, a aj o tom, prečo si kedysi ľudia mysleli, že voda škodí zdraviu.

Krajina na okraji - Dejiny Ukrajiny

Po pár mesiacoch už dianie na Ukrajine nie je také sledované, ale stále dôležité a mrazivé. Táto kniha vám veľmi jednoducho a pútavo opíše príbeh Ukrajiny a tak možno ľahšie pochopíte celú situáciu.

Kniha noci

A ako poslednú tu máme Knihu noci. Trošku fantasy, trošku detektívka. Život hlavnej hrdinky Charlie je tak z každého rožku trošku - aj záhadný, aj dramatický. Pracuje ako barmanka, ale zároveň sa nevyhne ani podsvetiu, v ktorom sa obchoduje s tieňmi. Do čoho sa zaplietla?


Súvisiaci článok
Recenzia: Dychberúci román Odhalenie vo vás prebudí adrenalín a vášeň zároveň
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť