Piatok 19. 04. 2024 10:17:46 | Meniny má Jela

Opitý vodič zrazil chodkyňu a z miesta nehody zbabelo ušiel. Pri dychovej skúške nafúkal tri promile

V utorok 20. septembra 2022 v čase okolo 14:40 hodiny došlo podľa slov hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Gabriely Kremeňovej na parkovisku pred predajňou potravín pri ceste prvej triedy číslo 78 v obci Oravská Polhora, okres Námestovo, k dopravnej nehode. Foto: Facebook / Polícia SR – Žilinský kraj

Juliana Krčulová|21. september 2022|18:40:28


Súvisiaci článok
Polícia pátra po 16-ročnej Saskii Káčerovej z Horného Vadičova
Čítajte viac >

Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo podľa Kremeňovej zistené, že štyridsaťjedenročný vodič viedol osobné motorové vozidlo značky Škoda z miestnej komunikácie kolmo cez cestu prvej triedy v smere na obec Rabča, okres Námestovo.

„Následne z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom na parkovisko predajne potravín, kde došlo k stretu s chodkyňou. Po dopravnej nehode vodič s vozidlom odišiel na neznáme miesto bez splnenie si povinnosti účastníka dopravnej nehody. Chodkyňa bola prevezená na ošetrenie. Vodiča vozidla značky Škoda policajná hliadka vypátrala približne jeden kilometer od miesta dopravnej nehody. Vodič bol podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,44 mg/l (3 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. U chodkyne vykonanou dychovou skúškou alkohol zistený nebol,“ priblížila hovorkyňa KR PZ v Žiline.

Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú podľa žilinských policajtov predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.


Súvisiaci článok
Žilinskí policajti zachránili počas nočnej služby ďalší ľudský život
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť