Streda 27. 03. 2024 01:53:26 | Meniny má Alena

ŽSK chce zrekonštruovať cestu medzi Slovenským Pravnom a Abramovou

Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) chce zabezpečiť rekonštrukciu a modernizáciu cesty druhej triedy medzi Slovenským Pravnom a Abramovou (okres Turčianske Teplice). Investíciu odhadol na viac ako 172.000 eur, dodávateľa prác hľadá cez verejnú súťaž. FOTO: Facebook / Slovenské Pravno

TASR|22. september 2022|19:41:13


Súvisiaci článok
ŽSK zabezpečí autobusové spojenie na trase Čadca (SR) – Návsí (CZ)
Čítajte viac >

Krajská samospráva plánuje v rámci zákazky zabezpečiť rekonštrukciu mostného objektu za križovatkou do obce Ivančiná, ako i zosilnenie cesty II/519 medzi obcami Slovenské Pravno a Abramová, spresnila v oznámení vo vestníku verejného obstarávania.

Potrebu rekonštrukcie mosta cez Sokolský potok v Slovenskom Pravne kraj odôvodnil výsledkami diagnostickej prehliadky a požiadavkou správcu objektu. Úprava vozovky predstavuje položenie nového asfaltového koberca na pôvodnú konštrukciu vozovky a rozšírenie nespevnenej krajnice.

Náklady na rekonštrukciu a modernizáciu úseku cesty odhadol ŽSK na 172.136,65 eura bez dane z pridanej hodnoty, ako kritérium na výber víťaza súťaže určil najnižšiu ponúknutú cenu. Investíciu bude financovať z Integrovaného regionálneho operačného programu.


Súvisiaci článok
V Rosine niekto ničí opravy mosta. O čo mu v skutočnosti ide? (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť