Štvrtok 18. 04. 2024 17:16:55 | Meniny má Valér

Žilinský ženský hokejový tím sa rozrástol o tri mladé talenty

V uplynulých dňoch sa na tréningoch ženského tímu Vlci Žilina objavila trojica mladých trinásťročných adeptiek ľadového hokeja –Emma Prievozníková, Lucia Bartáková a Natália Dávidíková. Foto: Facebook / Vlci Žilina – mládež

Juliana Krčulová|21. september 2022|17:30:14


Súvisiaci článok
Mladý Mikulášan si z uplynulých Majstrovstiev SR v atletike odniesol medailový úspech
Čítajte viac >

Oficiálna Facebooková stránka mládežníckeho hokejového klubu Vlci Žilina - mládež informovala o tom, čo viedlo trinásťročné adeptky ľadového hokeja k rozhodnutiu obuť si korčule a zobrať do rúk hokejku:

„Na hokej som nikdy moc nebola a ani ma nezaujímal. Začal ma baviť, keď bola olympiáda, pretože vtedy som mala okolo seba ľudí, ktorí ho buď pozerali v televízii, alebo hrali. A tak som začala rozmýšľať, či ho nejdem hrať, pretože ma fascinovalo, čo všetko obnáša a ako sa dá pracovať s korčuľami. Nikdy ma nenapadlo, že dostanem šancu si hokej skúsiť v žilinskom klube, a že ma bude až tak baviť,“ prezradila žilinskému klubu trinásťročná Emma Prievozníková.

308038635_485328746936726_4226885727510664611_n.jpg

„Hokej som začala hrávať preto, lebo ma baví korčuľovanie a chcela som skúsiť niečo nové. Už dlhšie som hrávala s chalanmi na ulici hokej, ale aj s kamarátkou na kolieskových korčuliach a nejako ma to chytilo. S Emmou sme sa v škole rozprávali, že by sme možno začali hrávať a nakoniec sme naozaj začali,“ povedala trinásťročná Lucia Bartáková, ktorú doplnila posledná z trojice nádejných mladých adeptiek:

„Volám sa Natália Dávidíková, som zo Žiliny, mám 13 rokov a milujem hokej, preto som naň aj začala chodiť. Zároveň som fanúšička Vlkov Žilina,“ zhrnula pre žilinský hokejový tím stručne a jasne tretia novicka v ženskom tíme.


Súvisiaci článok
„Nezbierajte, nevarte a nejedzte neznáme huby!“ radí záchranná zdravotná služba
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť