Utorok 30. 04. 2024 08:13:58 | Meniny má Anastázia

Talent Žilinského kraja: Speváčka a klaviristka Ela Mičundová (FOTO + ROZHOVOR)

Ešte len jedenásťročná rodáčka z Kysuckého Nového Mesta, talentovaná speváčka a klaviristka Elka Mičundová sa môže pýšiť ziskom titulu LAUREÁT SLÁVIKA SLOVENSKA 2022, ktorý sa každoročne organizuje pod záštitou Petra Dvorského. Nadaná Elka navštevuje CVČ a ZUŠ v Kysuckom Novom Meste a jej tajným snom je raz vyhrať aj Slávika Slovenska. Foto: Súkromný archív Ely Mičundovej

Juliana Krčulová|20. august 2022|11:00:08


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Atlétka Natália Drozdová (FOTO + VIDEO)
Čítajte viac >

„Volám sa Ela Mičundová, mám jedenásť rokov a pochádzam z Kysuckého Nového Mesta. Spevu sa venujem od malička. Prvé vystúpenie som mala ako triapolročná na Jasličkovej pobožnosti v Kysuckom Novom Meste. Od štyroch rokov som začala chodiť do Centra voľného času v Kysuckom Novom Meste, kde ma viedla a doteraz vedie teta Janka Pavlusíková. Okrem toho navštevujem ZUŠ v Kysuckom Novom Meste, odbor hra na klavír, kde som sa tiež viackrát umiestnila na súťažiach na popredných miestach,“ predstavila sa našej redakcii talentovaná speváčka a klaviristka Ela Mičundová, ktorá ďalej zaspomínala aj na svoje umelecké začiatky:

IMG_5421.jpeg

„Spievať nás, mňa a moju sestru Ninku, učila naša mamina, ktorá je folkloristka a klaviristka. Od malička nám spievala. A k spevu a aj k muzike nás viedol tiež dedko Julo, ktorý je tiež bývalý muzikant. Hrával v kapele na gitaru. U nás v rodine je hudba a spev samozrejmosť. Spievajú všetci - babka, dedko, všetci ujovia a tety,“ priblížila s úsmevom Ela, ktorá pôsobí v CVČ v Kysuckom Novom Meste, pod vedením Janky Pavlusíkovej, terajšej pani riaditeľky, za čo jej je Elka veľmi vďačná: „A tiež by som sa chcela poďakovať aj vynikajúcej heligonkárke a speváčke Radke Kotrčovej, ktorá ma doprevádza na súťažiach,“ doplnila Elka.

IMG_3697.jpeg Elka s Jankou Pavlusíkovou a Radkou Kotrčovou, ktorá ju doprevádza na heligónke

Našu redakciu zaujímalo, ako prebieha jej skúška, ako často skúša a na čo sa na svojich skúškach zameriava:

„Na skúške, ktorá je raz alebo dvakrát za týždeň, sa najskôr rozospievame a potom spievame to, čo práve nacvičujeme. Keď nám ostane trochu času, tak sa spolu zahráme nejakú hru,“ priblížila speváčka a klaviristka z Kysuckého Nového Mesta. Elky sme sa ďalej opýtali, aké výnimočné súťaže už absolvovala a aké cenné víťazstvá už má za sebou:

IMG_5368.jpeg

„Absolvovala som veľa rôznych súťaží, kde som získala pekné ocenenia. No z tých posledných môžem spomenúť Vianočný zvonček - spevácka súťaž v kategórii III., kde som obsadila 1. miesto, Vidiečanova Habovka - regionálne kolo v kategórii sólisti speváci, spevácke duá, kde som získala strieborné pásmo, Spievanky, Spievanky - detská súťaž v speve ľudových piesní z regiónu Kysúc, v kategórii sólisti speváci, spevácke duá do 10 rokov som získala zlaté pásmo, Slávik Slovenska - okresné a tiež krajské kolo 31. ročníka v 2. kategórii, kde som sa umiestnila na 1. mieste a Slávik Slovenska 2022 pod záštitou Petra Dvorského, kde som získala titul LAUREÁT SLÁVIKA SLOVENSKA 2022,“ pochválila sa ešte len jedenásťročná Elka so svojimi doterajšími úspechmi.

IMG_5417.jpeg

Na našu otázku, aké súťaže ju ešte v blízkej dobe čakajú a aké sú jej plány do budúcnosti, nám Elka odpovedala takto:

„Tak, súťaže sa väčšinou opakujú. Ale to všetko budeme vedieť až v novom školskom roku. Nemám žiadne väčšie plány. Chcem sa stále venovať spevu a klavíru. Čo ma veľmi láka, je vyhrať Slávika Slovenska. Snáď sa mi to niekedy podarí!“ uzavrela pre našu redakciu s úsmevom talentovaná speváčka a klaviristka z Kysuckého Nového Mesta, Elka Mičundová.

IMG_5418.jpeg

V redakcii SP 21 držíme palce a prajeme ešte veľa úspechov!

Ak máte vo svojom okolí nadaného športovca/športovkyňu, umelca/umelkyňu, o ktorej by sme sa mali dozvedieť, napíšte nám prostredníctvom nášho mailu redakcia@sp21.sk


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Atlét Tomáš Mencel (FOTOGALÉRIA + ROZHOVOR)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť