Štvrtok 18. 04. 2024 16:32:52 | Meniny má Valér

Žilinskí mestskí policajti zachránili život mužovi, u ktorého došlo k náhlej zástave srdca

Včera na poludnie prijala Mestská polícia Žilina žiadosť o súčinnosť pri poskytnutí predlekárskej prvej pomoci pacientovi, ktorý skolaboval v priestore čerpacej stanice. Foto: Facebook / Mestská polícia Žilina

Juliana Krčulová|15. august 2022|11:20:03


Súvisiaci článok
V Žiline aj naďalej stúpa počet krádeží vlámaním do bytov a domov (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Podľa slov žilinských mestských policajtov, po príchode hliadky Mestskej polície Žilina na miesto bolo zistené, že u muža došlo k náhlej zástave srdca.

„Z toho dôvodu bol hliadkou použitý automatický externý defibrilátor (AED) a začatá kardiopulmonálna resuscitácia do príchodu posádky rýchlej zdravotnej pomoci. Muža sa podarilo oživiť, zdravotná služba previezla muža do nemocnice,“ informovali mestskí policajti na sociálnej sieti.

„V prítomnosti hliadky začal muž stupňovať svoju agresivitu a pokúsil sa zaútočiť na zdravotníkov päsťami. Z toho dôvodu boli použité donucovacie prostriedky - hmaty, chvaty, putá a poskytnutá súčinnosť pri prevoze pacienta do nemocnice, kde sa upokojil,“ informovali žilinskí mestskí policajti, ktorí dodali, že, žiaľ, aj takúto trpkú príchuť a skúsenosť zažívajú posádky žilinských zdravotníkov čoraz častejšie.

„Ľudia, bez ktorých sa v núdzi nezaobídeme. Bez ich pomoci nemusíme prežiť. Za Mestskú políciu Žilina len toľko - vážime si vás a budeme vás aj naďalej chrániť. Spolupráca bola, je a bude,“ dodali žilinskí mestskí policajti vo svojom príspevku.


Súvisiaci článok
Zlodeji nezaháľali ani vo Vrútkach. Majiteľ ukradnutého bicykla ponúka za jeho nájdenie finančnú odmenu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť