Pondelok 25. 03. 2024 09:37:03 | Meniny má Marián

Turistka sa počas výstupu na Kriváň pošmykla. Po niekoľkometrovom páde utrpela vážne zranenia

Záchranári Horskej záchrannej služby z Vysokých Tatier zasahovali včera 13. augusta 2022 pod rázcestníkom pod Krivánskym žľabom. Foto: Horská záchranná služba

Juliana Krčulová|14. august 2022|17:50:30


Súvisiaci článok
Horskí záchranári pomohli päťdesiatročnému turistovi so zraneným kolenom
Čítajte viac >

Ako horskí záchranári ďalej informujú na svojej internetovej stránke, počas Národného výstupu na Kriváň sa šesťdesiatdeväťročná účastníčka pošmykla na mokrom turistickom chodníku v exponovanej časti a po niekoľkometrovom páde utrpela početné povrchové poranenia hlavy, hornej končatiny, tržnú ranu kolena a sťažovala sa aj na bolesti bedrového kĺbu.

20220813_170136-rotated.jpg

„Do príchodu záchranárov HZS prítomní turisti čiastočne transportovali turistku a zároveň jej pomáhali zísť do nižšej polohy. Záchranári HZS turistku následne ošetrili a na nosidlách Kong preniesli na Štrbské Pleso ku terénnemu vozidlu HZS. Pacientka bola prevezená do Starého Smokovca a odovzdaná privolanej posádke RZP. Záchrannej akcie sa okrem záchranárov z Vysokých Tatier zúčastnili aj záchranári zo Západných Tatier, Strediska lavínovej prevencie a Slovenského raja,“ približujú záchranári.


Súvisiaci článok
Obyvatelia Dolného Vadičova sú zhrození: Zhorené balóny šťastia môžu spôsobiť obrovské škody!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť