Piatok 19. 04. 2024 02:41:34 | Meniny má Jela

Medzinárodný deň mládeže: Zamyslite sa nad tým, ako môžete pomôcť dospievajúcim deťom

12. augusta sa už každoročne oslavuje Medzinárodný deň mládeže. Bol založený Organizáciou Spojených národov v roku 1999 a pre vládu to bola skvelá príležitosť, ako upozorniť na problémy, s ktorými sa mládež stretáva. Do tejto skupiny ľudí sa radia deti vo veku od 14 do 24 rokov. ILUSTRAČNÉ FOTO: THIS IS ZUN na Pexels.com

Radka Kostánová|12. august 2022|17:52:03


Súvisiaci článok
Medzinárodný deň mačiek: 7 faktov, ktoré vás zaručene prekvapia
Čítajte viac >

Počas tohto dňa sa vo svete organizuje množstvo workshopov, koncertov a náučných prednášok. Ich cieľom je, aby mali dospievajúce deti po celom svete vhodné podmienky na rozvoj a vzdelanie. Ako iste viete, skoro polovica detí na našej planéte nemá ani základné čitateľské a matematické zručnosti.

Počas tohto dňa by ste sa mali zamyslieť nad tým, ako by ste mohli mládeži pomôcť. Z nedávnej štúdie sa zistilo, že až 50 % problémov týkajúcich sa duševného zdravia vzniká práve vo veku od cca 14 do 24 rokov. A 10 % detí má diagnostikovaný dušený problém už vo veku od 5 do 16 rokov.

mladez.jpg ILUSTRAČNÉ FOTO: Helena Lopes na Pexels.com

Avšak, zamyslieť sa niekedy nestačí, preto môžete vo svojom okolí niečo vymyslieť alebo hľadať riešenia na to, ako by ste mohli mládeži pomôcť vy sami. Niekedy stačia aj láskavé slová, inokedy je to rešpektujúca výchova. Dôležité je však dávať mládeži veľa lásky, aj keď si to deti v pubertálnom veku niekedy nevážia.

Zdroj štatistiky: mentalhealth.org.uk


Súvisiaci článok
7 tipov na výlet: Liptov ponúka turistom návrat do histórie, aj možnosti oddychu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť