Sobota 18. 05. 2024 22:37:29 | Meniny má Viola

Varujte seniorov vo svojom okolí pred podvodníkmi

Podvodníci sú neúnavní, najlepším terčom sú pre nich seniori. Policajti varujú pred ich praktikami. FOTO: Polícia SR-Žilinský kraj

D U|30. júl 2022|18:32:29


Súvisiaci článok
Podvodníci, ktorí sa snažia obrať seniorov o úspory, sa najnovšie vydávajú za policajtov
Čítajte viac >

Všetky prípady podvodov na senioroch majú niekoľko spoločných prvkov.

„Obeťou je senior, osoba vyššieho veku, neznámy páchateľ ju kontaktuje telefonicky cez pevnú linku, predstavuje sa ako policajt, vyšetrovateľ. Po nadviazaní komunikácie so seniorom/seniorkou uvedenie legendu o tom, ako sú na ceste na uvedenú adresu zlodeji, ktorí idú vykradnúť práve jej/jeho byt. Z dôvodu, aby zabránil krádeži, inštruuje seniora, aby dal všetky svoje cennosti, zlato, šperky a finančnú hotovosť do igelitového sáčku a tento sáčok má senior následne vyhodiť von oknom, alebo z balkóna, pričom uvedie, že pod balkónom už čaká ďalší policajt, ktorý sáčok s cennosťami zoberie a uschová ho v bezpečí, dokým akcia neskončí. Následne so seniorom preruší komunikáciu,“ opisuje praktiky podvodníkov Polícia SR-Žilinský kraj na Facebooku.

Ak žijú vo vašom okolí seniori, upozornite ich, aby v prípade, že ich niekto kontaktuje telefonicky, oslovili susedov, alebo priamo políciu.


Súvisiaci článok
Seniori, pozor, neúnavní podvodníci „úradujú“ aj počas prázdnin
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť