Štvrtok 18. 04. 2024 23:43:48 | Meniny má Valér

Talent Žilinského kraja: Freestyle BMX jazdec Tomáš Tohol (FOTOGALÉRIA + ROZHOVOR)

Sedemnásťročný Námestovčan Tomáš Tohol sa venuje netradičnému extrémnemu športu, akým je freestyle jazda na BMX bicykli. Reprezentuje Oddiel Extrémnych športov v Námestove a zároveň pôsobí aj v Slovenskom reprezentačnom tíme. Na svojom konte má už tri zlaté medaily z Majstrovstiev Slovenska a aj dve celkové víťazstva Slovenského pohára. Foto: Súkromný archív Tomáš Tohol

Juliana Krčulová|30. júl 2022|11:45:12


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Triatlonistka Bibiana Snováková (FOTOGALÉRIA + ROZHOVOR)
Čítajte viac >

„Volám sa Tomáš Tohol a mám sedemnásť rokov. Pochádzam z Námestova a venujem sa Freestyle BMX už siedmym rokom. Patrím do klubu Oddiel Extrémnych športov Námestovo a zároveň pôsobím v Slovenskom reprezentačnom tíme. Navštevujem Bilingválnu Obchodnú Akadémiu EDUCO,“ povedal našej redakcii talentovaný jazdec Tomáš Tohol, ktorý pre našu redakciu zaspomínal aj na svoje športové začiatky:

„K tomuto športu som sa dostal vďaka kamarátom, každý deň sme sa vozili na bicykloch a za nejaký čas vznikol v Námestove Skatepark, v ktorom sme sa najprv len tak vozili, a potom, neskôr, som dostal svoj prvý BMX bicykel,“ priblížil nadaný Tomáš, ktorý v klube Oddiel Extrémnych Športov Námestovo pôsobí už od začiatku svojej kariéry, ktorá sa začal písať v roku 2015.

2.jpg

Našu redakciu zaujímalo, ako prebieha tréning jazdca Freestyle BMX, ako často trénuje a na čo sa na svojich tréningoch zameriava:

„Môj tréning prebieha vždy inak. Niekedy sa zameriam na nové triky, niekedy na ich prevedenie, kondičku, kombinácie a tak ďalej. Trénujem vlastne každý deň aj päť až šesť hodín, keď je pekné počasie,“ priblížil svoj tréningový program rodák z Námestova.

Neopomenuli sme ani otázku, aké výnimočné súťaže už talentovaný jazdec absolvoval a aké cenné víťazstvá už má za sebou:

„Absolvoval som už veľa súťaží ako napríklad Slovenský Pohár, Majstrovstvá Slovenska, Medzinárodné súťaže v Španielsku, Chorvátsku alebo v Česku. Na svojom konte mám už tri zlaté medaily z Majstrovstiev Slovenska a aj dve celkové víťazstva Slovenského pohára,“ pochválil sa ešte len sedemnásťročný Tomáš so svojimi doterajšími úspechmi a pre našu redakciu ďalej uviedol aj nadchádzajúce súťaže, ktorých sa v dohľadnej dobe plánuje zúčastniť:

1.jpg

„V blízkej dobe ma čaká dosť súťaží, ako napríklad Majstrovstvá Európy v Mníchove, ešte tri zastávky Slovenského pohára a rôzne medzinárodné súťaže po Európe. A ak vyjde, tak Majstrovstvá sveta na konci roka v Abu Dhabi,“ ozrejmil našej redakcii svoje nadchádzajúce plány a súťaže sedemnásťročný športovec z Námestova, ktorý na našu otázku, či sa plánuje vo Freestyle jazde na BMX aj naďalej zdokonaľovať, jedným dychom dodal:

„Plánujem sa len zdokonaľovať v mojom športe a snažiť sa to dotiahnuť na čo najlepšie výsledky,“ uzavrel pre našu redakciu talentovaný jazdec Freestyle BMX Tomáš Tohol.

V redakcii SP 21 držíme palce a prajeme ešte veľa úspechov!

Ak máte vo svojom okolí nadaného športovca/športovkyňu, umelca/umelkyňu, o ktorej by sme sa mali dozvedieť, napíšte nám prostredníctvom nášho mailu redakcia@sp21.sk


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Tenistka a atlétka Kristýna Švagrová (FOTO + VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť