Piatok 26. 04. 2024 18:15:29 | Meniny má Jaroslava

Tieto veci ničia našu myseľ: Robíte ich aj vy?

Možno si to niektorí ľudia ani neuvedomujú, ale denne robia veci, ktoré ničia ich myseľ a mozog. Nerobte tie isté chyby aj vy. Týmto veciam by ste sa počas dňa mali vyhýbať. ILUSTRAČNÉ FOTO: George Milton na Pexels.com

Radka Kostánová|5. august 2022|08:30:14


Súvisiaci článok
Svetový deň mozgu: Viete, aký zázrak máte v tele?
Čítajte viac >

Nepretržité negatívne myšlienky

Veríte tomu, že vaše myšlienky majú silnú moc? Potom by ste nemali myslieť negatívnym smerom. Na čo myslíte, to žijete. Radšej presuňte svoju pozornosť na niečo optimistické, lebo iba to vám zlepší náladu a celý deň prežijete veselšie. A nie je to to, po čom túžite?

Čítanie katastrofických správ

Aj správy majú dopad na váš život a myseľ. Pokiaľ budete čítať len o tragických nehodách, katastrofických zrážkach a krimi udalostiach, nebudete sa vedieť sústrediť na nič iné, len na nešťastie. Dúfame, že to nechcete, tak si radšej čítajte o tom, koľko pekných vecí sa počas dňa udialo.

Izolácia od ľudí

Človek je tvor spoločenský a izolácia mu rozhodne neprospieva. Mohli ste si to na vlastnej koži otestovať počas pandémie. Izolácia od ľudí pôsobí na mozog deštrukčne, lebo sa nemá ako spoločensky rozvíjať. S ľuďmi by ste sa mali stretávať často a často sa aj objímať. Objatia pôsobia na myseľ a dušu upokojujúco.

pexels-julia-volk-5273059.jpg ILUSTRAČNÉ FOTO: Julia Volk na Pexels.com

Príliš hlasná hudba

Áno, aj príliš hlasná hudba môže ničiť vašu myseľ. Môže vás z nej bolieť hlava, môžete pociťovať únavu a vyčerpanosť. Keď túžite po tom, aby sa váš mozog rozvíjal a vám sa lepšie učilo a zbieralo nové informácie, počúvajte skôr pokojné (meditačné) melódie a skladby.

Konzumovanie veľkého množstva cukru

Čím viac budete cukor konzumovať, tým viac ho bude váš mozog vyžadovať. Je správne si dať pár kociek horkej čokolády na rozbehnutie myslenia, ale rozhodne nie je správne zjesť celú čokoládu na posedenie. Mohli by ste veľmi rýchlo skĺznuť do nadváhy, ktorá mozgovým bunkám neprospieva.


Súvisiaci článok
5 zručností, ktoré sa ťažko učia, ale poslúžia vám celý život
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť