Nedeľa 24. 03. 2024 20:29:27 | Meniny má Gabriel

5 zručností, ktoré sa ťažko učia, ale poslúžia vám celý život

Existujú veci, ktoré keď sa naučíte, nikdy ich už nezabudnete. V tomto článku vám odhalíme zručnosti, ktoré sú na učenie síce ťažšie a vyžadujú značnú dávku snaženia sa, ale budete za ne vďační celý život. ILUSTRAČNÉ FOTO: Helena Lopes na Pexels.com

Radka Kostánová|28. júl 2022|10:30:03


Súvisiaci článok
10 pozitívnych myšlienok, ktorými si do života pritiahnete peniaze
Čítajte viac >

Rozprávanie na verejnosti

Jedna z najťažších, ale aj najdôležitejších vecí. Správne a pútavo rozprávať na verejnosti nevie každý, preto je dôležité sa to naučiť. Pomôže vám to pri prezentáciách v práci a na spoločenských udalostiach, či oslavách. Z jednej časti sa tým zbavíte strachu z vystupovania a z tej druhej časti si tým vybudujete rešpekt voči ostatným. Všetci si vás obľúbia.

Byť empatický človek

Emocionálnu inteligenciu taktiež nemá každý vysokú. Niekomu na pocitoch druhých ani nezáleží, no to je chyba. Totižto, môžete byť skutočne disciplinovaný človek, ktorý dokáže ísť za svojimi snami aj cez mŕtvoly, no keď nie ste empatický človek, bude vám to na dve veci. V živote je oveľa dôležitejšie to, aké máte vzťahy s ľuďmi, než to, koľko ste zarobili peňazí.

Organizovanie času

Veľmi dobrá zručnosť je aj vedieť zaobchádzať s časom. Každý na tomto svete má počas dňa 24 hodín. Je len na ňom, ako ich použije, aby bol spokojný. To, že ste zaneprázdnení a nestíhate, o vás hovorí, že si neviete naplánovať povinnosti tak, aby ste mali chvíľu voľno. Keď sa to naučíte, budete žiť oveľa šťastnejšie.

pexels-riccardo-307008.jpg ILUSTRAČNÉ FOTO: Riccardo na Pexels.com

Žiť v prítomnosti

Momentálne by sa dali ľudia rozdeliť do dvoch skupín. Tí, ktorí žijú v minulosti a stále ju nemajú uzatvorenú a tí, ktorí žijú v budúcnosti a stále snívajú o tom, čo budú mať. Naučiť sa žiť v prítomnosti je ťažké, ale nie nemožné. Vďaka tomu, že si budete vedieť vychutnávať každý moment, nikdy neprežijete život s tým, že ste niečo premrhali.

Pozitívne rozprávanie o sebe samom

A poslednou zručnosťou, ktorá vám pomôže v živote, je pozitívne rozprávanie. Nezáleží na tom, čo si o vás myslia ostatní. Máte svoju hodnotu a cenu, preto sa neponižujte zbytočnými rečami o tom, ako ste v niečom neuspeli, niečo sa vám nepodarilo alebo ste niečo pokazili. Chváľte sa, dávajte do popredia svoje silné stránky a oceňte sa za úspechy, ktoré sa vám podarili. Otvorí vám to dvere do nových svetov.


Súvisiaci článok
4 skvelé pomôcky na zmiernenie stresu do 5 minút
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť