Nedeľa 15. 09. 2024 15:33:59 | Meniny má Jolana

Príčina a ani odhadovaná škoda požiaru lesa v Liptovských Revúcach nie je doposiaľ známa

Vo štvrtok 21. júla 2022 o 13:30 hodine bol na Krajské operačné stredisko HaZZ v Žiline ohlásený požiar lesa v katastri obce Liptovské Revúce, okres Ružomberok. Na preverenie udalosti boli vyslaní hasiči z Hasičskej stanice v Ružomberku a členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Liptovské Revúce. Foto: ilustračné / RODNAE Productions na Pexels.com

Juliana Krčulová|22. júl 2022|10:29:28


Súvisiaci článok
Oheň zachvátil územie Národného parku Veľká Fatra
Čítajte viac >

Po príchode bolo podľa slov hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline, Michala Kypusa, zistené, že ide o požiar v lesnom poraste po kalamite spôsobenej silnou búrkou v národnom parku Veľká Fatra v lokalite Chmelky v teréne neprístupnom pre hasičskú techniku.

„Požiarom bola zasiahnutá plocha cca 100 krát 80 metrov. Na miesto bola vyslaná prieskumná skupina z Modulu pozemného hasenia z Banskej Bystrice s dronom, s ktorým spresnili polohu a rozlohu požiaru na 8400 m2. Krátko po osemnástej hodine na miesto priletel vrtuľník z lety Ministerstva vnútra SR. Hasiči na mieste lokalizovali požiar a odstraňovali popadané stromy z miest možného rozšírenia požiaru. Krátko po dvadsiatej prvej hodine riadiaci dôstojník na mieste rozhodol, že hasenie požiaru pomocou vrtuľníka bude začínať od ôsmej hodiny ráno,“ upresnil Kypus.

Dnes krátko po ôsmej hodine ráno určení hasiči z Modulu pozemného hasenia zlanili z vrtuľníka na miesto požiaru. Vrtuľník v súčasnosti dopravuje vodu pre hasičov k požiaru.

„Momentálne zasahuje 15 profesionálnych a 5 dobrovoľných hasičov so štyrmi kusmi hasičskej techniky a vrtuľníkom MV SR. O udalosti boli vyrozumení majitelia zasiahnutého lesného porastu. Výška škody zatiaľ nebola odhadnutá. Príčina vzniku požiaru je doteraz neznáma,“ uzavrel hovorca KR HaZZ v Žiline, Michal Kypus.


Súvisiaci článok
Mladík si sadol za volant opitý a to aj napriek zákazu šoférovať
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť