Štvrtok 02. 05. 2024 00:54:19 | Meniny má Žigmund

Z pracoviska v Kalamenoch utiekol väzeň, môže byť nebezpečný

Z pracoviska v Kalamenoch pri Ružomberku v utorok ráno utiekol väzeň Stanislav Oračko. Môže byť ozbrojený a nebezpečný. Na sociálnej sieti o tom informuje žilinská krajská polícia. Foto: ilustračné / ZVJS

TASR|19. júl 2022|10:45:01


Súvisiaci článok
Rýchla reakcia dobrovoľného hasiča z Oškerdy predišla možnému nešťastiu (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Odsúdený sa z pracoviska vzdialil o 8:30 hodine. Podľa polície je muž strednej postavy, má čierne vlasy a hnedé oči. Oblečený mal väzenský úbor – oranžové tričko a montérkovú súpravu s modrým pásom na chrbte a na boku nohavíc. Zvláštne znamenia sú tetovanie na pravom pleci a jazva na ľavom predlaktí.

„Akékoľvek informácie k hľadanému mužovi je potrebné oznámiť na bezplatnom telefónnom čísle 158, na ktoromkoľvek oddelení Policajného zboru (PZ) alebo súkromnou správou na oficiálnej stránke PZ na sociálnej sieti. V žiadnom prípade sa nesnažte osobu zadržať sami,“ prosí polícia.

Zbor väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) pre TASR priblížil, že sa väzeň vzdialil z vonkajšieho pracoviska s dohľadom. Ide o pracovisko bez priameho stráženia spočívajúce v nepravidelnej kontrole.

„Vedenie ústavu bezprostredne po zistení tejto udalosti prijalo všetky preventívno-bezpečnostné opatrenia a v súčinnosti s príslušnými zložkami Policajného zboru bolo okamžite začaté pátranie po odsúdenom,“ podotkla hovorkyňa ZVJS Monika Kacvinská.

Ako ďalej uviedla, o vzniknutej situácii bol okamžite vyrozumený dozorový prokurátor.

„Keďže aktuálne vo veci prebieha šetrenie, nebudeme sa bližšie k danej udalosti vyjadrovať,“ dodala.

Oračko, narodený 11. novembra 1988, bytom Jurské v okrese Kežmarok, je väzňom v Ústave na výkon trestu odňatia slobody Ružomberok. Zaradený je v strednom stupni stráženia.


Súvisiaci článok
Čadčianski mestskí policajti zachránili mačiatko z pasce na hlodavce
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť