Streda 17. 04. 2024 17:14:10 | Meniny má Rudolf, Rudolfa

Ulice Turčianskych Teplíc krásne zakvitli, starajú sa o ne pracovníci Technických služieb (FOTOGALÉRIA)

Ľaliové záhony, aj lúčne kvety. Turčianske Teplice hýria farbami aj vôňami. Tešia sa domáci, aj návštevníci kúpeľného mesta. FOTO: Igor Hus

D U|20. júl 2022|10:06:52


Súvisiaci článok
Pozrite sa na tú krásu: nebudete veriť, že sa pozeráte na sídliskové predzáhradky (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

„Pohľad na rozkvitnuté ľaliové záhony na ulici Hajská poteší oko domáceho, aj návštevníka mesta. Po úspešnom zasadení cibuliek prišlo aj pekné kvitnutie. Šmrnc nadobúdajú aj záhony lúčnych kvetov na Dolnej Štubni a vo Vieske,“ uviedol Igor Hus, primátor mesta Turčianske Teplice.

V týchto dňoch je ale veľmi sucho, o rastliny sa starajú pracovníci Technických služieb. „Pravidelne sa polievajú záhony v centre mesta, aj ťahavé muškáty na stĺpoch na časti pešej zóny. Na jej konci technické služby naviezli novú zeminu na záhony lemujúce parkovisko. Tá pôvodná už vyzerala ako naviaty piesok zo saharskej púšte. Vodu potrebuje veľa rastlín. Aj stromy, ktoré sa vysádzali na jar. Ich koreňová sústava sa ešte len vytvára a tak im musíme pomôcť s príjmom vody,“ opisuje primátor.

No nie je to iba centrum mesta, čo v Turčianskych Tepliciach lahodí oku. „Niektoré sme vysadili pri pamätníku obetiam prvej svetovej vojny, niektoré v parku pred mestským úradom, na školských pozemkoch, na cintorínoch či v športových areáloch,“ dodáva Igor Hus.

IMG_2341.jpg

IMG_2346.jpg

IMG_2344.jpg

IMG_2345.jpg

IMG_2336.jpg

IMG_2340.jpg

IMG_2347.jpg

IMG_2338.jpg

IMG_2343.jpg

IMG_2337.jpg

IMG_2334.jpg

IMG_2330.jpg


Súvisiaci článok
Štvornohé posily záchranných zložiek trénovali na Lešti (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť